מתכון לעראייס – פיתה במילוי בשר

מתכון לעראייס - פיתות ממולאות בתערובת בשר משובחת, מטוגנות על מחבת ונאפות בתנור, בזילוף של טחינה מלמעלה תקבלו ארוחה טעימה והכי פופולארית 

נועם זיגדון | מתכונים 5.5.2022 | 11:36

עראייס - פיתות במילוי בשר | צילום: נועם זיגדון

מתכון לעראייס – פיתה במילוי בשר / נועם זיגדון

המצרכים לעראייס – פיתה במילוי בשר:

6-8 פיתות חתוכות לחצאים או רבעים

למילוי:

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 2 בצלים גדולים קצוצים דק
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף תבלין לקציצות
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כף מלח
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
  • 1 כפית כמון
  • 4 כפות צנוברים
  • סלט טחינה - למריחה
  • שמן זית - לטיגון

אופן ההכנה לעראייס – פיתה במילוי בשר:

  1. מערבבים את הבשר עם הבצל הפטרוזיליה והצנוברים ומתבלים
  2. פותחים כל פיתה ומורחים שיכבה דקה של טחינה
  3. משמנים מחבת פסים עם מעט שמן ומטגנים את הפיתה מכל הצדדים עד להשחמה
  4. מרססים מעט עם שמן זית כל פעם שהופכים את הפיתה
  5. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים כ- 10 דקות נוספות.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום