מתכון לכרובית עם אפונה ברוטב עגבניות מיובשות
תוספת נהדרת לסעודת שבת מתכון לכרובית המתבשלת יחד עם אפונה ברוטב עגבניות מיובשות ומגוון תבליני הבית
שולמית שחר | מתכונים 27.5.2022 | 07:51
מתכון לכרובית עם אפונה ברוטב עגבניות מיובשות / שחר שולמית
המצרכים לכרובית עם אפונה ברוטב עגבניות מיובשות:
מידות אוניברסליות
- 1 קילו כרובית (אריזה קפואה)
- 1/2 קילו אפונה ירוקה (אריזה קפואה)
- מים עם שמן ומלח (לבישול הירקות)
- צנצנת מעדן עגבניות מיובשות(190 גרם)
- 1/3 כוס שמן
- 2/3 כוס מים רותחים
- 1 כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה לכרובית עם אפונה ברוטב עגבניות מיובשות:
- שוטפים את הירקות ומסננים אותם
- מרתיחים בסיר מים שמן ומלח ומבשלים בו תחילה את האפונה עד לריכוך ומסננים(לא שוטפים)
- ואחר כך מבשלים את הכרובית ומסננים (לא שוטפים)
- באותו סיר שבישלנו בו את הירקות שמים
- את מצרכי התיבול ומבשלים אותם עד לרתיחה ראשונית
- מוסיפים לסיר את האפונה והכרובית ומערבבים אותם בעדינות עם התיבול ומבשלים מספר דקות על להבה נמוכה עד לספיחת כל הטעמים
בהצלחה רבה ובתאבון