מתכון לכרובית עם אפונה ברוטב עגבניות מיובשות

תוספת נהדרת לסעודת שבת מתכון לכרובית המתבשלת יחד עם אפונה ברוטב עגבניות מיובשות ומגוון תבליני הבית 

שולמית שחר | מתכונים 27.5.2022 | 07:51

כרובית עם אפונה ברוטב עגבניות מיובשות | צילום: שולמית שחר

מתכון לכרובית עם אפונה ברוטב עגבניות מיובשות / שחר שולמית

המצרכים לכרובית עם אפונה ברוטב עגבניות מיובשות:

מידות אוניברסליות

  • 1 קילו כרובית (אריזה קפואה)
  • 1/2 קילו אפונה ירוקה (אריזה קפואה)
  • מים עם שמן ומלח (לבישול הירקות)
  • צנצנת מעדן עגבניות מיובשות(190 גרם)
  • 1/3 כוס שמן
  • 2/3 כוס מים רותחים
  • 1 כפית מחוקה פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה לכרובית עם אפונה ברוטב עגבניות מיובשות:

  1. שוטפים את הירקות ומסננים אותם
  2. מרתיחים בסיר מים שמן ומלח ומבשלים בו תחילה את האפונה עד לריכוך ומסננים(לא שוטפים)
  3. ואחר כך מבשלים את הכרובית ומסננים (לא שוטפים)
  4. באותו סיר שבישלנו בו את הירקות שמים
  5. את מצרכי התיבול ומבשלים אותם עד לרתיחה ראשונית
  6. מוסיפים לסיר את האפונה והכרובית ומערבבים אותם בעדינות עם התיבול ומבשלים מספר דקות על להבה נמוכה עד לספיחת כל הטעמים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום