מתכון לדג טונה ברוטב אדום עם פלפלים וירק קצוץ

מתכון מעולה וקל להכנה, דג טונה המתבשל ברוטב אדום עסיסי יחד עם רצועות של גמבה אדומה, פרוסות עגבניות, גרגירי חומוס וכוסברה קצוצה יוצרים מנה ראשונה טעימה ומשובחת

חני לוין | מתכונים 12.11.2021 | 09:55

דג טונה ברוטב אדום צילום: ורד כהן

מתכון לדג טונה ברוטב אדום עם פלפלים וירק קצוץ / ורד כהן

המצרכים לדג טונה ברוטב אדום עם פלפלים וירק קצוץ:

  • 4 מנות פילה טונה
  • שמן לטיגון
  • 7 שיני שום שלמות
  • 6 גבעולי כוסברה חתוכים
  • 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
  • 1 עגבנייה פרוסה לחצאים
  • 1 פלפל חריף שלם
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כפית מלח
  • כוס + 1/4 מים רותחים
  • 1 קופסת שימורים חומוס גרגירים
  • חופן עלי כוסברה קצוצים

אופן ההכנה לדג טונה ברוטב אדום עם פלפלים וירק קצוץ:

  1. מחממים מחבת רחבה או סיר רחב עם מעט שמן ומניחים את שני השום וגבעולי הכוסברה.
  2. מניחים  את הפלפל החריף בשלמותו בצד המחבת ומוסיפים את רצועות הגמבה והעגבניות
  3. מוסיפים את התבלינים ומטגנים במשך 5 דקות.
  4. מוסיפים את המים הרותחים ואת גרגירי החומוס ומבשלים במשך 15 דקות.
  5. מניחים את ארבעת מנות דג הטונה על הרוטב ובעזרת כף לוקחים מהרוטב ומרטיבים את דגי הטונה.
  6. מניחים כוסברה קצוצה על כל דג ומכסים את הסיר.
  7. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
  8. מבשלים בסיר מכוסה במשך 40 דקות.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום