מתכון לאורז עם זרעונים וירק קצוץ
מתכון מיוחד וטעים לאורז משודרג, בשילוב של גרעיני חמנייה וגרעיני דלעת, ירק קצוץ ומגוון תבלינים המעניקים את הטעם המוצלח לאורז משובח יותר
שולמית שחר | מתכונים 17.11.2021 | 12:23
מתכון לאורז עם זרעונים וירק קצוץ / שחר שולמית
המצרכים לאורז עם זרעונים וירק קצוץ:
כוס מדידה: חד פעמית סנדרטית לשתיה קרה
- 4 כוסות אורז
- 8 כוסות מים
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס זרעוני דלעת
- 1/2 כוס זרעוני חמניה
- 4 כפות פטרוזליה יבשה
- 2 כפות תבלין צי'מיצו'רי
- 2 כפיות אבקת מרק בטעם עוף
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה לאורז עם זרעונים וירק קצוץ:
- מנקים את האורז ומניחים אותו במסננת ומנערים כדי שאם ישנם לכלוכים קטנטנים הם יפלו (לא שוטפים את האורז)
- בסיר בינוני שמים את השמן יחד עם האורז ושאר המצרכים מלבד המים ומטגנים אותו על להבה נמוכה
- במשך כרבע שעה
- מוסיפים את המים ומערבבים היטב ומרתיחים את המים
- כשהמים רתחו מנמיכים את הלהבה למינימום מערבבים ונותנים לזה בישול איטי עד לספיחת כל הנוזלים
- כשהאורז מוכן מערבבים אותו שוב ומניחים אותו מכוסה עד ההגשה
בהצלחה רבה ובתאבון