מתכון לאורז עם זרעונים וירק קצוץ

מתכון מיוחד וטעים לאורז משודרג, בשילוב של גרעיני חמנייה וגרעיני דלעת, ירק קצוץ ומגוון תבלינים המעניקים את הטעם המוצלח לאורז משובח יותר

שולמית שחר | מתכונים 17.11.2021 | 12:23

אורז עם זרעונים וירק קצוץ צילום: שולמית שחר

מתכון לאורז עם זרעונים וירק קצוץ / שחר שולמית

המצרכים לאורז עם זרעונים וירק קצוץ:

כוס מדידה: חד פעמית סנדרטית לשתיה קרה

  • 4 כוסות אורז
  • 8 כוסות מים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס זרעוני דלעת
  • 1/2 כוס זרעוני חמניה
  • 4 כפות פטרוזליה יבשה
  • 2 כפות תבלין צי'מיצו'רי
  • 2 כפיות אבקת מרק בטעם עוף
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה לאורז עם זרעונים וירק קצוץ:

  1. מנקים את האורז ומניחים אותו במסננת ומנערים כדי שאם ישנם לכלוכים קטנטנים הם יפלו (לא שוטפים את האורז)
  2. בסיר בינוני שמים את השמן יחד עם האורז ושאר המצרכים מלבד המים ומטגנים אותו על להבה נמוכה
  3. במשך כרבע שעה
  4. מוסיפים את המים ומערבבים היטב ומרתיחים את המים
  5. כשהמים רתחו מנמיכים את הלהבה למינימום מערבבים ונותנים לזה בישול איטי עד לספיחת כל הנוזלים
  6. כשהאורז מוכן מערבבים אותו שוב ומניחים אותו מכוסה עד ההגשה

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום