מתכון לפטיפור בגרסה ירוקה

פטיפור יוקרתי ומלא עניין המתאים במיוחד לאירועים חגיגיים וחלביים, מתכון לפטיפור בגרסה ירוקה שניתן לשנות לכל צבע האהוב עליכם

שולמית שחר | מתכונים 8.1.2022 | 23:45

פטיפור בגרסה ירוקה צילום: שולמית שחר

מתכון לפטיפור בגרסה ירוקה / שחר שולמית

המצרכים לפטיפור בגרסה ירוקה:

מידות אוניברסליות

לבצק פריך פיסטוק:

  • 200 גרם קוביות חמאה  קרה (או מחמאה לפרווה)
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 300 גרם קמח
  • 100 גרם פיסטוק טחון
  • צבע מאכל ירוק (אופציונאלי, ניתן לשנות לכל צבע שאוהבים)
  • 1 ביצה בגודל לארג'

לממתפיסטוק:

  • 400 גרם שוקולד לבן (או שוקולד פרווה)
  • 100 גרם מחית פיסטוק

לקישוטי השוקולד:

  • 1 חב' שוקולד לבן / צימקאו לבן
  • מעט צבע מאכל ירוק שמיועד לשוקולד (או כל צבע מאכל רצוי אחר)

אופן ההכנה לפטיפור בגרסה ירוקה:

הכנת בצק פריך פיסטוק:

  1. במעבד מזון מערבבים את כל החומרים מלבד הביצה עד למראה פירורי...מוסיפים את הביצה ומערבבים עד לאיחוד ותו לא...דוחסים מהמסה לתבניות הסיליקון היעודיות ואופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות עד הזהבה
  2. (אם אין תבניות סיליקון...מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה לעובי של חצי סנטימטר
  3. מקפיאים כשעה וקורצים צורה מתאימה בקורצן ומעבירים את זה למשטח אפיה שעליו מונח נייר אפיה או למשטח סילפאן ואופים עד להזהבה)

הכנת הממתפיסטוק:

  1. ממיסים בבן מרי את השוקולד ומחית הפיסטוק ומערבבים עד לאיחוד
  2. יוצקים לתבניות הרצויות ומקפיאים לפני חילוץ

הכנת קישוטי שוקולד:

  1. מטמפררים שוקולד לבן או ממיסים
  2. שוקולד לבן של זפירו או מימיסים צימקאו לבן...מוסיפים מעט צבע מאכל ירוק שמיועד לשוקולד ומערבבים היטב ממלאים את התבניות הרצויות מקפיאים מספר דקות ומחלצים

הרכבת הפטיפור:

  1. שמים על כל עוגית פיסטוק מעט מחית פיסטוק ומניחים מעל את הממתפיסטוק שהקפאנו ומעטרים בקישוט השוקולד
  2. מקשטים איך שאוהבים (אני פיזרתי מעל פטל מיובש)

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום