מתכון לקציצות חורפיות ארומטיות

כשהמעלות בחוץ יורדות, זה הזמן לחמם את הבית עם ארוחה חורפית ומנחמת בסגנון מרקש: קציצות בקר ארומטיות על מצע קוסקוס ודלעת מתוקה | המנה המושלמת לחורף

חני לוין | מתכונים 12.1.2022 | 10:49

קציצות חורפיות ארומטיות צילום: מאיר בראל

מתכון לקציצות חורפיות ארומטיות / מאת השף מאיר בראל

המצרכים לקציצות חורפיות ארומטיות:

לקציצות:

  • 1/2 קילו בשר עוף או הודו טחון
  • 1 ביצה
  • (מעט פירורי לחם או קמח מצה או לחם רטוב סחוט - לא חובה)
  • 2 כפות שמן
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/2 כף כמון
  • 2 כפות סוכר חום
  • מעט כרכום
  • מלח
  • פלפל שחור

לרוטב:

  • 2 בצלים קצוצים דק דק
  • מעט שמן
  • 4 כפות סוכר חום או סילאן
  • מלח
  • פלפל
  • 1/4 כפית קינמון
  • 2 כפות כמון
  • 1 כפית כרכום
  • 300 גרם דלעת חתוכה לקוביות גדולות

אופן ההכנה לקציצות חורפיות ארומטיות:

הכנת הקציצות:

  1. את כל חומרי הקציצות נערבב היטב יחד ונניח לעיסה לחצי שעה.

הכנת הרוטב:

  1. מטגנים את הבצלים בשמן עד הזהבה ומוסיפים בבת אחת את התבלינים.
  2. מבשלים את התבלינים מעט עם הבצל לפתיחת טעמים.
  3. מוסיפים 2 כוסות מים חמים ליצירת רוטב ומרתיחים את הסיר לבעבוע קל.
  4. את הקציצות מגלגלים ומניחים בסיר.
  5. מעל הקציצות שמים את קוביות הדלעת (ניתן להחליף בדלורית), וסוגרים את הסיר לבישול של שעה (אם אלו קציצות עוף או הודו ניתן לקצר את הבישול ל40 דק')
  6. לאחר מכן מסירים את המכסה ומצמצמים את הרוטב.
  7. מגישים על מצע קוסקוס חם.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

שתף כתבה זו