מתכון לשומר במילוי בשר טחון ברוטב אפונה

לאוהדי השומר קבלו מתכון לשומר במילוי של תערובת בשר משובחת וטעימה במיוחד, המתבשל ברוטב אפונה קליל ומעניק לכם תוספת מושלמת בהגשה לצד אורז לבן 

מירב מלכה | מתכונים 24.1.2022 | 09:48

שומר במילוי בשר טחון ברוטב אפונה צילום: מירב מלכה

מתכון לשומר במילוי בשר טחון ברוטב אפונה / מירב מלכה.

המצרכים לשומר במילוי בשר טחון ברוטב אפונה:

  • 3 שומר

למילוי:

  • 1/2 ק"ג בשר טחון
  • 2 כפות קמח מצה
  • 3 כפות שמן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כמון
  • 1/4 כוס מים

לרוטב האפונה:

  • 1 בצל קצוץ
  • 2 כוסות אפונה
  • 1/4 כוס שמן
  • 2+1/4 כוסות מים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כורכום

אופן ההכנה לשומר במילוי בשר טחון ברוטב אפונה:

  1. בעדינות מחלצים את שכבות השומר, שוטפים ומניחים בצד.

הכנת המילוי:

  1. בקערה מערבבים היטב את מצרכי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. ממלאים את השומר ומניחים בצד.

הכנת רוטב האפונה:

  1. מחממים ביר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה נאה.
  2. מוסיפים את האפונה, מערבבים מעט ומניחים את השומר הממולא מעל האפונה
  3. בכוס מערבבים 1/4 כוס שמן, 1/4 מים, מלח, פלפל שחור וכורכום ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב אחיד.
  4. מוסיפים 2 כוסות מים לסיר ומבשלים עד לצמצום המים.

בהצלחה רבה ובתאבון.

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום