מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות וחצילים

מתכון מיוחד לקציצות בשר, שילוב של מוסקה בארוחה ביתית מהירה, קוביות חציל מטוגנות יחד עם רוטב העגבניות וקציצות הבשר המתבשלים יחד ויוצרים לכם ארוחת צהריים משודרגת

חני לוין | מתכונים 5.5.2022 | 12:50

קציצות בשר ברוטב עגבניות וחצילים | צילום: רותי במטבח

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות וחצילים / רותי במטבח

המצרכים לקציצות בשר ברוטב עגבניות וחצילים:

לקציצות:

  • 1 ק''ג בשר טחון
  • 2 בצלים קטן בינוני
  • 1/2 ראש שום
  • חופן עלי סלרי קצוצים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 2 פרוסות לחם סחוט / קמח מצה / פירורי לחם
  • פלפל שחור
  • מלח
  • אבקת מרק

לחצילים:

  • 2 חצילים קטנים וצרים חתוכים לקוביות
  • מלח
  • שמן לטיגון

לרוטב:

  • 2 בצלים קצוצים
  • פפריקה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • סוכר
  • אבקת מרק
  • רסק עגבניות
  • מים

אופן ההכנה לקציצות בשר ברוטב עגבניות וחצילים:

הכנת הקציצות:

  1. בקערה מכניסים את כל המצרכים לקציצות ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
  2. מכדררים לכדורים ומניחים בצד.

הכנת הרוטב:

  1. משרים את קוביות החצילים במלח במשך חצי שעה עד שירדו הנוזלים ומטגנים עד להשחמה.
  2. מוציאים על נייר סופג.
  3. מטגנים בסיר את הבצלים עד להשחמה ומוסיפים את קוביות החצילים המטוגנות, מתבלים בפפריקה, פלפל שחור, מלח, סוכר ואבקת מרק, מערבבים היטב ומוסיפים רסק עגבניות
  4. מוסיפים מים בכמות שיהיה מרקם טוב לא סמיך ולא נוזלי.
  5. מוסיפים את הקציצות ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 30 דקות.
  6. מגישים עם אורז / קוסקוס או פירה

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום