מתכון לקיצ'רי - אורז עם חמאה ועדשים כתומות

מנה מעניינת לארוחת הצהריים המגיעה מהמטבח העיראקי, אורז המתבשל עם חמאה ועדשים כתומות הנקרא קיצ'רי, מתאים להגשה לצד שמנת, לבן או גבינה

נועם זיגדון | מתכונים 17.5.2022 | 12:08

קיצ'רי - אורז עם חמאה ועדשים כתומות | צילום: נועם זיגדון

מתכון לקיצ'רי - אורז עם חמאה ועדשים כתומות / נועם זיגדון

המצרכים לקיצ'רי - אורז עם חמאה ועדשים כתומות:

  • 100 גרם חמאה
  • 2 כפות רסק
  • 6 -8 שיני שום כתוש
  • 3/4 כף מלח
  • 1 כוס עדשים כתומים
  • 2 כוסות אורז
  • 1 כף כמון
  • 4.5 כוסות מים

אופן ההכנה מתכון לקיצ'רי - אורז עם חמאה ועדשים כתומות:

  1. מחממים סיר וממיסים את החמאה, מוסיפים את הרסק והשום מערבבים ומבשלים במשך כ- 5 דקות
  2. מוסיפים את הכמון, המלח והמים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  3. בוררים את האורז והעדשים ושוטפים אותם היטב מכניסים לסיר ומבשלים על אש גבוהה עד שהמים מגיעם לגובה האורז.
  4. מעבירים ללהבה נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בנונית אש נמוכה במשך כ-20 דקות.
  5. מומלץ לאכול עם שמנת לבן או גבינה

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום