מתכון למוקפץ עוף ברוטב סצ'ואן ביתי ופלפלים

מנה לארוחת צהרים יוקרתית וקלה להכנה, שילוב של קוביות חזה עוף מטוגנות ומוקפצות עם רוטב סצ'ואן ביתי יחד עם קוביות פלפלים וזוקיני ומעניקים לכם מנה אסיאתית מושלמת

חני לוין | מתכונים 17.5.2022 | 12:12

מוקפץ עוף ברוטב סצ'ואן ביתי ופלפלים | צילום: Depositfhotos

מתכון למוקפץ עוף ברוטב סצ'ואן ביתי ופלפלים / השף מאיר בראל

המצרכים למוקפץ עוף ברוטב סצ'ואן ביתי ופלפלים:

מספר מנות: 6.  זמן ההכנה: חצי שעה. דרגת קושי: קל

  • 1 פרפר חזה עוף שלם פרוס דק
  • שמן לטיגון
  • 1 כף רוטב סויה
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות צרות
  • 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות צרות
  • 1 זוקיני גדול חתוך לקוביות צרות
  • 1 בצל לבן קצוץ

לרוטב סצ'ואן ביתי:

  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 כפות שמן
  • 5 שיני שום כתושות
  • 2 פלפלים אדומים טחונים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה למוקפץ עוף ברוטב סצ'ואן ביתי ופלפלים:

  1. לתוך מחבת ווק לוהט מכניסים 3 כפות שמן ופרוסות חזה עוף ומקפיצים במשך כדקה. מעבירים מהווק לצלחת.
  2. בינתיים מכינים את הרוטב - מטגנים את הבצל עד השחמה, מערבבים את שאר המרכיבים בכלי נפרד ומוסיפים לבצל. מרתיחים ומנמיכים את האש, מבשלים למשך 10 דקות על אש קטנה והרוטב מוכן.
  3. שוב מחממים מאד את הווק ומוסיפים מעט שמן ואת הירקות. מקפיצים בחום גבוה למשך 5 דקות ומוסיפים 3 כפות מרוטב הסצ'ואן ואת הסויה.
  4. מוסיפים את חזה העוף ואיתו עוד 3 כפות רוטב סצ'ואן ומקפיצים עוד 4 דקות.
  5. מעבירים לכלי הגשה ושמים מלמעלה פרוסות בצל ירוק וצ'ילי קצוץ. ניתן לפזר מעל מעט שומשום קלוי.

בהצלחה רבה ובתאבון

 המתכון באדיבות: מגזין 'טועמיה'

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום