מתכון למוקפץ פרגיות עם פלפלים צבעוניים ופסטה
מתכון נפלא לארוחת צהריים יוקרתית וטעימה במיוחד, מוקפץ פסטה עם פרגיות ומגוון ירקות צבעוניים, מתובלים ברוטב אסיאתי מושלם ומלא ענין
אפרת ושדי | מתכונים 20.6.2022 | 12:11
מתכון למוקפץ פרגיות עם פלפלים צבעוניים ופסטה / אפרת ושדי
המצרכים למוקפץ פרגיות עם פלפלים צבעוניים ופסטה:
- 1/2 חב' פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן
- 1/4 ק"ג פרגית נקיה
- 1 בצל חתוך לרצועות
- 3 גזרים חתוכים לרצועות
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
- 1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
- כרוב סגול חתוך לרצועות
- 1 כף אבקת מרק
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 1/2 כוס רוטב צ'ילי
- 2 כפות סילאן
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- קורט מלח
אופן ההכנה למוקפץ פרגיות עם פלפלים צבעוניים ופסטה:
- מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
- מוסיפים את יתר הירקות ומקפיצים עד לריכוך.
- לאחר התרככות הירקות מוסיפים את התבלינים והרטבים ומערבבים היטב לאיחוד.
- חותכים את הפרגית לקוביות ומערבבים יחד עם הירקות שבמחבת. מקפיצים במשך 10 עד 15 דקות עד שהפרגית מתבשלת ומוסיפים את הפסטה המבושלת.
- מערבבים הכל יחד ומגישים.
בהצלחה רבה ובתאבון