מתכון לפיתות במלית מוצרלה, פרמזן ושעועית לבנה
מתכון נהדר לארוחת ערב מפנקת במיוחד, פיתות ביתיות במלית של גבינת מוצרלה, פרמזן ושעועית לבנה, בהגשה לצד סלט שאוהבים והחגיגה בעיצומה
שולמית שחר | מתכונים 16.8.2022 | 19:24
מתכון לפיתות במלית מוצרלה, פרמזן ושעועית לבנה / שחר שולמית
המצרכים לפיתות במלית מוצרלה, פרמזן ושעועית לבנה:
מידות אוניברסליות
מתקבלות 4 פיתות קוטר 26 סנטימטר
לבצק:
- 1 קילו קמח
- 2 כפות מחוקות שמרים יבשים
- 1 אבקת אפיה
- 2 כפות מחוקות סוכר
- 4 כוסות מים פושרים
- 1 כף מחוקה מלח
למלית:
- 1 קופסת שימורים של שעועית לבנה ברוטב עגבניות(580 גרם מסוננת ללא הרוטב)
- 400 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- 200 גרם גבינת פרמזן מגורדת
- 4 כפיות שום כתוש
- 4 כפות שמן זית
- 4 כפות קטשופ
- 1 כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
- 1 כף פפריקה מתוקה גרוסה
- 1 כפית מחוקה צי'לי גרוס וחריף
- חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה לפיתות במלית מוצרלה, פרמזן ושעועית לבנה:
הכנת הבצק:
- מניחים בקערת המיקסר את כל המצרכים היבשים מלבד המלח ומערבבים אותם כדקה
- מוסיפים את המים ולשים כ4 דקות עם וו גיטרה
- מוסיפים את המלח ומעבדים את הבצק עוד כ4 דקות ( הבצק רך מאוד)
- מכינים קערית עם שמן כדי לעבוד עם הבצק/ בידיים משומנות מנתקים לאט לאט את הבצק משולי הקערה עד למצב של כדור ומכסים אותו למשך 30 דקות
- לאחר התפיחה הראשונה מרימים ביד משומנת את הבצק מהקצוות לכיוון האמצע ומעבדים אותו כ2 דקות ומניחים אותו מכוסה למנוחה נוספת של 30 דקות
- מעבדים שוב את הבצק כמו בפעם הקודמת ושוב מכסים אותו ל30 דקות
- (בסך הכל 3 התפחות של 30 דקות)
- בינתיים מכינים את המלית
הכנת המלית:
- מערבבים את כל חומרי המלית ומחלקים אותם ל4 חלקים
חוזרים לבצק:
- משמנים 4 ניירות אפיה ובידיים משומנות מחלקים את הבצק ל4 חלקים ומעבירים אותם לניירות האפייה (כל חלק בצק יוצא כ560 גרם)
- פותחים בידיים משומנות כל חלק של בצק לעיגול גדול ומניחים במרכזו 1/4 מהמלית
- אוספים את הבצק מסביב למלית וסוגרים לכדור ובעדינות הופכים את הבצק כדי שהחלק הפחות יפה יהיה כלפי מטה משטחים את הבצק לאט לאט לקוטר של כ26 סנטימטר
- אופים את הפיתות אחת אחרי השניה בתנור שחומם מראש ל220 מעלות כ15 דקות או עד שהן מוכנות
- מניחים את הפיתות המוכנות מעל רשת ומכסים אותן במגבת מטבח.
- מגישים לצד סלט שאוהבים ומתענגים.
בהצלחה רבה ובתאבון