תוספת שהיא עיקרית: מתכון לאורז עם שמיר ואפונה

מתי בפעם האחרונה אכלתם אורז לבד לבד בלי שום מנה עיקרית ליד? את המתכון הזה אסור לך לפספס! אורז עסיסי וטעים עם אפונה ושמיר שהופכים את הארוחה לשכרון חושים

פנינה שמש | קול כבודה 7.4.2024 | 12:54

אפונה | צילום: שאטרסטוק

המצרכים:

1 ק"ג אורז
1/2 כוס שמן + מעט שמן לטיגון
2 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים בעובי 1 ס"מ
1 כפית כמון
1/2 ק"ג אפונה
צרור שמיר חי או קצוץ או חצי כוס שמיר יבש
 
אופן ההכנה:
מרתיחים בסיר מים עם כף מלח. כשהמים רותחים מוסיפים את האורז והאפונה עד לחצי בישול. שופכים את תכולת הסיר למסננת בכיור עד למיגור הנוזלים.
 
יוצקים מעט שמן לסיר וכאשר הוא חם מניחים את פרוסות תפוחי האדמה. צורבים למשך כשתי דקות ואז מניחים מעל את האורז המסונן. מוסיפים כף מלח ושמיר ואת הכמון ובתנועות עטיפה מערבבים את השמיר והתבלינים עם האורז והאפונה. יוצקים מעל הכל את חצי כוס השמן ואם צריך מוסיפים חצי כוס מים רותחים. (אם האורז נראה קשה).
מכסים ומנמיכים את הלהבה ומבשלים עד לריכוך.
 
בתאבון!

קול כבודה

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום