מתכון לדג סלמון ברוטב טריאקי עם ירקות במחבת

מתכון נהדר למנת דגים מושלמת - דג סלמון המתבשל ברוטב טריאקי ומוגש לצד ירקות מאודים בתיבול מתקתק אנין, מעניק מנת פתיחה מושלמת לכל סעודה חגיגית

חני לוין | מתכונים 29.7.2024 | 22:37

סלמון בטריאקי עם ירקות | צילום: אפרת סיאצ'י

מתכון לדג סלמון ברוטב טריאקי עם ירקות במחבת / אפרת סיאצ'י

המצרכים לדג סלמון ברוטב טריאקי עם ירקות במחבת:

לדגים:

  • 3 נתחי פילה דג סלמון
  • 1 כף שמן זית
  • 3 כפות רוטב טריאקי
  • 2 שיני שום כתושות
  • קורט פלפל שחור
  • גבעול בצל ירוק קצוץ

לירקות:

  • 1 תפו”א
  • 1 גזר
  • 1 קישוא
  • 1/2 גמבה
  • 1/2 בצל
  • 2 כפות רוטב טריאקי
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן הכנה לדג סלמון ברוטב טריאקי עם ירקות במחבת:

  1. בקערה מכניסים כף שמן זית, 3 כפות רוטב טריאקי, קורט פלפל שחור ו-2 שיני שום כתושות ומערבבים הייטב לאיחוד
  2. מוסיפים את חתיכות הסלמון ומעסים הייטב ברוטב כך שהדגים יקבלו את כל התיבול
  3. חותכים את הירקות לקוביות קטנות (כמו סלט).
  4. מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומבשלים את הירקות בסיר מכוסה במשך 10-15 דקות עד לריכוך
  5. לקראת סוף הבישול, מוסיפים 2 כפות רוטב טריאקי, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
  6. מעבירים את הירקות לקערה ושומרים להגשה.
  7. במחבת נפרדת מחממים כף שמן ומניחים את דגי הסלמון על החלק החשוף (כשהעור פונה כלפי מעלה) וצורבים את הדג במשך כ-2 דקות על אש גבוהה.
  8. מנמיכים לאש בינונית, מכסים ומשאירים ל 3 דקות נוספות
  9. מרימים את המכסה, הופכים את הסלמון צד (הפעם כשהחלק של העור כלפי מטה), מפזרים בצל ירוק. מכסים את המחבת ומבשלים במשך 5-10 דקות (תלוי בעובי הנתחים) עד שהדג מבושל אך עדיין רך ועסיסי.
  10. מגישים את הדג לצד הירקות

בהצלחה רבה ובתאבון

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים בעשר דקות

 

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום