מתכון לפוקצ'ה מעולה ומהירה
מחפשים רעיון לארוחת ערב טעימה ומפנקת? קבלו מתכון לפוקצ'ות מהירות וטעימות שתוכלו להגיש לצד סלט ירקות עשיר ויש לכם ארוחה משביעה ומוצלחת
חני לוין | מתכונים 19.2.2024 | 16:45
![](http://www.kore.co.il/news/2024/2/8ca7821ec913cdb96f3d.jpg)
מתכון לפוקצ'ה מעולה ומהירה / נועם זיגדון ועדי בן שמואל
המצרכים לפוקצ'ה מעולה ומהירה:
(הבצק מתאים גם כבסיס לפיצה)
- כוס מדידה חד פעמית חמה
- בין 7-11 יחידות
- 1 ק"ג קמח מנופה
- 2 כפות שמרים
- 1 כף סוכר
- 1 כף מלח
- ½ כוס שמן זית / קנולה
- 600 מ"ל מים חמימים
אופן ההכנה לפוקצ'ה מעולה ומהירה:
- בקערה מערבבים הייטב את הקמח עם השמרים והסוכר, לאחר הערבוב מוסיפים מלח ומערבבים
- מוסיפים את השמן ומכניסים למיקסר, מוסיפים בזילוף דק את המים תוך כדי לישה
- ולשים במשך כ-10 דקות, מניחים בצד להתפחה במשך כחצי שעה
- (טיפ להתפחה: להכניס לתנור שלא חומם עם קערת מים חמים)
- מחלקים את הבצק לכדורים ופותחים כל כדור אליפסה
- מורחים שמן זית בכמות נדיבה על כל פוקאצ'ה
- מורחים תוספות: פסטו / ממרח זיתים / חצילים / ירקות / פטריות / כל מה שאוהבים
- מניחים את הפוקאצ'ות בתבנית ומתפיחים 20 דקות נוספות
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 250° מעלות על תוכנית טורבו ואופים במשך כ- 25 דקות עד להשחמה.
- מוציאים ומגישים
בהצלחה רבה ובתאבון