מתכון לאורז עם קישואים מגורדים, בצל ושמיר

ארוחת צהרים מיוחדת עם אורז מלא בכל טוב, משולב בקישואים מגורדים, בצל ושמיר קצוץ מתאים להגשה לצד שניצל, בורקס או כל מה שאוהבים

חני לוין | מתכונים 26.2.2024 | 10:20

אורז עם קישואים מגורדים, בצל ושמיר | צילום: אפרת סיאצ'י

מתכון לאורז עם קישואים מגורדים, בצל ושמיר

המצרכים לאורז עם קישואים מגורדים, בצל ושמיר:

  • 2 כוסות אורז לבן
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 2 קישואים גדולים קלופים ומגורדים גס
  • 1 כוס עלי שמיר קצוצים
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 1 כף שמן
  • 1 כפית אבקת מרק
  • 1 כפית גדושה מלח
  • מעט פלפל שחור

אופן ההכנה לאורז עם קישואים מגורדים, בצל ושמיר:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
  2. מוסיפים את שיני השום והקישואים המגורדים, מתבלים במעט מלח, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות. תוך ערבוב מידי פעם
  3. לאחר 5 דקות מוסיפים את האורז, עלי השמיר ומתבלים בכף שמן, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומטגנים במשך כדקה.
  4. מוסיפים מים רותחים, מגבירים את האש לגבוהה, מערבבים ומביאים לרתיחה, מנמיכים לאש בינונית נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות.
  5. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 10 דקות. מרימים את המכסה ומערבבים עם מזלג.
  6. מגישים לצד שינצל, בורקס או כל מה שאוהבים

המתכון מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות

 

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום