מתכון לגלילת תמרים ואגוזים
נשנוש מתוק, קליל ובריא שתוכלו להכין במספר דקות, עשיר בשפע של מיני אגוזים שמתפצחים בפה ומעניקים לכם טעם של עוד
חני לוין | מתכונים 21.2.2024 | 20:19
![](http://www.kore.co.il/news/2024/2/b683218891754814c2b9.jpg)
מתכון לגלילת תמרים ואגוזים / שרה שבבו
המצרכים לגלילת תמרים ואגוזים:
- 500 גרם תמרים (מג'הול או תמרים בוואקום)
- 500 גרם תערובת אגוזים קלויים - לוז, פקאן, אגוזי מלך, קשיו, פיסטוק.
- 1 כפית קינמון
- 3 כפות דבש
לציפוי:
- שומשום קלוי
אופן ההכנה לגלילת תמרים ואגוזים:
- בקערה מניחים את התמרים ללא הגרעין ומוסיפים 3 כפות מים רותחים.
- מכניסים למיקרוגל למשך דקה, מוציאים ומועכים את התמרים
- מערבבים הייטב ומוסיפים פנימה את שלל האגוזים, דבש וקינמון
- מערבבים הייטב עד לקבלת תערובת אחידה
- יוצרים רול מעיסת התמרים והאגוזים ומגלגלים בשומשום
- משמנים היטב נייר אפיה ומניחים את רול התמרים עליו
- מגלגלים את הרול עם נייר האפייה ומעבירים למקפיא למשך כשעה.
- מוציאים מהמקפיא פורסים ונהנים.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון באדיבות: שרה שבבו.