מתכון ללחמניות זעתר וגבינות
מתכון נהדר ללחמניות במלית של זעתר וגבינות המתאים כתוספת משובחת בכל ארוחה חלבית, מתאים כארוחת ערב או בוקר כשמתחשק לכם להתפנק על מנה משביעה
חני לוין | מתכונים 20.2.2024 | 20:55
![](http://www.kore.co.il/news/2024/2/03f6bb2458d556cd6c40.jpg)
מתכון ללחמניות זעתר וגבינות / עליזה עליון
המצרכים ללחמניות זעתר וגבינות:
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כף שטוחה מלח
- כ 3 כוסות מים פושרים
למילוי:
- 2 כפות זעתר מעורבב עם סומסום
- 1 כוס שמן זית / רגיל
- גבינה בולגרית מעודנת
- 100 גר' גבינה צהובה מגורדת
תוספות וציפוי:
- תוספות לא חובה: חצי כפית טימין ואורגנו, צ'ילי גרוס, בצל מגורד
- 1 ביצה להברשה מעורבבת עם כף מים
- שומשום לפיזור
אופן ההכנה ללחמניות זעתר וגבינות:
- מערבבים הייטב את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק רך
- מניחים בצד מכוסה להתפחה במשך כשעה
- בקערה נפרדת מערבבים הייטב את כל מצרכי המילוי
- מחלקים את הבצק ל20 כדורים
- פותחים את העיגולים במרכז ויוצרים מעין קערה
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים שוב במשך 10 דקות
- מפזרים בתחתית הבצק מתערובת הזעתר ומפזרים את הגבינות
- מורחים מסביב בביצה טרופה ומפזרים שומשום
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות ואופים במשך כחצי שעה או עד שמזהיב יפה
בהצלחה רבה ובתאבון