מתכון לגביניות שמרים מוצלחות
מאפה גבינות מתוק ופופולרי שפשוט לא תפסיקו להכין, מתכון לגביניות שמרים מוצלחות המתאימות כנשנוש לבוקר מתוק ומלא במרץ
חני לוין | מתכונים 27.2.2024 | 11:43
![](http://www.kore.co.il/news/2024/2/d382d73351739df4e650.jpg)
מתכון לגביניות שמרים מוצלחות / ניצה בן ישי
המצרכים לגביניות שמרים מוצלחות:
- 1 ק''ג קמח
- 2 כפות שמרים
- 1 אבקת אפייה
- 2 סוכר וניל
- תמצית וניל
- 1 כוס סוכר
- 2 ביצים שלמות + 1 חלמון
- 200 גרם חמאה רכה
- 1/2 כוס חלב פושר
- 1 כוס מים פושרים
- גרידת לימון
- קורט מלח
למילוי:
- 1/2 ק"ג גבינת טוב טעם (אפשר לשים 250 גרם גבינת כנען ו250 גרם קוטג')
- 2 סוכר וניל
- 1 ביצה
- מעט תמצית וניל
- 1/2 כוס סוכר
- 1 חב' קטנה פודינג וניל
- גרידת לימון
- 1 כף קורנפלור
אופן ההכנה לגביניות שמרים מוצלחות:
הכנת הבצק:
- בקערת המיקסר שמים את השמרים, מים וסוכר ומערבבים הייטב
- מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, סוכר וניל ותמצית וניל ומערבלים.
- מתחילים בפעולת לישת הבצק ומוסיפים את החלב, את המלח מוסיפים בהדרגה, וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד חלק ורך, מרססים מעט שמן, מכסים ומניחים להתפחה במשך כשעה
הכנת המילוי:
- בקערה נפרדת מכניסים את כל מצרכי המילוי ומערבבים הייטב עד לקבלת תערובת אחידה
הכנת הגביניות:
- מחלקים את הבצק לארבע, מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל חלק למלבן בעובי חצי סמ'
- חותכים לריבועים, מניחים במרכז כל ריבוע מילוי גבינות, סוגרים כמו מעטפה, מכסים ומניחים להתפחה במשך כחצי שעה
- מברישים בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° מעלות ואופים עד להזהבה
- מוציאים מהתנור, מצננים ומפזרים אבקת סוכר
- מגישים ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון