מתכון לסמבוסק במלית בצלים וחומוס

תוספת או מנה בפני עצמה: מתכון לסמבוסק עסיסי ומשובח במלית בצלים וחומוס, בהגשה לצד עגבניות מרוסקות וביצה קשה תקבלו מנה משביעה ומלאת עניין

חני לוין | מתכונים 28.2.2024 | 09:58

סמבוסק חומוס | צילום: רפאל דדוש

מתכון לסמבוסק במלית בצלים וחומוס / רפאל דדוש

המצרכים לסמבוסק במלית בצלים וחומוס:

למלית:

  • 3 כוסות גרגירי חומוס (לאחר השרייה של 24 שעות במים וכפית סודה לשתיה)
  • 4 בצלים בינוניים קצוצים
  • פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה
  • כרכום
  • כמון
  • מלח
  • שום

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כף שטוחה שמרים
  • 1 כף סוכר
  • 1/4 כוס שמן
  • 1.5 כפיות מלח
  • 2 + 1/4 כוסות מים (שהתבשל בהם החומוס)

אופן ההכנה לסמבוסק במלית בצלים וחומוס:

הכנת המלית:

  1. מרתיחים את החומוס עד כדי ריכוך ומקררים, מעבירים את גרגירי החומוס לקערה ומועכים (את המים שהחומוס התבשל בהם שומרים לבצק לאחר קירור)
  2. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצלים עד להשחמה מוסיפים כ 3 כוסות מהחומוס המעוך ומוסיפים תבלינים: פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, כרכום,  כמון, מלח ושום
  3. מערבבים הייטב לאיחוד  

הכנת הבצק:

  1. בקערה מערבבים הייטב את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק אחיד
  2. מניחים את הבצק למנוחה במשך כשעה
  3. לאחר שעה מרדדים מהבצק מלבן גדול של כ3- 4 מ"מ וקורצים עיגולים,
  4. ממלאים כל עיגול מהמלית ומהדקים בשוליים בעזרת מזלג
  5. מטגנים את הסמבוסק בשמן חם מאוד עד להשחמה
  6. מגישים לצד עגבניות מרוסקות ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום