מתכון לעוגיות ריבה חלביות
נשנוש מתוק ואהוב על כל בני הבית, מתכון לעוגיות פרחים ממולאות בריבה והפעם בגרסה חלבית ומוצלחת
חני לוין | מתכונים 29.2.2024 | 10:49
![](http://www.kore.co.il/news/2024/2/86c6f5e47c8493ff88ac.jpg)
מתכון לעוגיות ריבה חלביות / ניצה בן ישי
המצרכים לעוגיות ריבה חלביות:
- 250 ג' חמאה קרה
- 1.5 כוסות אבקת סוכר
- 2.5 כוסות קמח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/3 כוס מיץ תפוזים
- קורט מלח
אופן ההכנה לעוגיות ריבה חלביות:
- בקערה, מכניסים את החמאה, אבקת הסוכר, הקמח ואבקת האפייה, מערבבים הייטב עד לקבלת בצק פירורים.
- מוסיפים את מיץ התפוזים וקורט מלח וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומכניסים למקרר למשך שעה. (אפשר למקפיא לחצי שעה)
- מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן גדול
- קורצים עוגיות - חלק שלמות וחלק עם פתח באמצע (את הפתח אפשר לעשות עם צנטר)
- מניחים בזהירות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מומלץ להכניס את המגש למקפיא, כך העוגייה תשמור על צורתה אחרי האפייה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות ואופים במשך 12 עד 15 דקות, עד לקבלת צבע זהוב
- מוציאים מהתנור ומצננים, מורחים ריבת תות על העוגייה השלמה ומעליה מניחים עוגיות עם פתח.
- מפזרים על העוגיות אבקת סוכר
- מכניסים לקופסא אטומה ומתענגים בכל פעם שמתחשק לנשנש משהו מתוק
בהצלחה רבה ובתאבון