מתכון לעוגת גבינה אפויה עם בצק פריך ופירורים

עוגת גבינה מושלמת לצד הקפה בבוקר, מורכבת מבצק פריך מלית גבינה ומעליה פירורי בצק טעימים, עוגה קלה להכנה וטעימה במיוחד

חני לוין | מתכונים 14.6.2022 | 11:35

עוגת גבינה עם בצק פריך ופירורים | צילום: עליזה עליון

מתכון לעוגת גבינה אפויה עם בצק פריך ופירורים / עליזה עליון

המצרכים לעוגת גבינה אפויה עם בצק פריך ופירורים:

לבצק:

  • 3 כוסות קמח מנופה
  • 200 גר חמאה
  • 2 חלמונים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • מעט גרד לימון (לא חובה)
  • 1/4 כוס מים (או חלב / שמנת מתוקה)

למלית הגבינה:

  • 2 חבילות גבינת כנען (טוב טעם או טבורג),
  • 4.ביצים
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 250 גר גבינה לבנה
  • 250 גר גבינת שמנת
  • 3 כפות גדושות קורנפלור

לפירורים:

  • 100 גר חמאה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1.5 כוסות קמח
  • 1/2 כוס אגוזים או שקדים טחונים
  • 2 כפות מים (או חלב )

אופן ההכנה לעוגת גבינה אפויה עם בצק פריך ופירורים:

  1. במעבד מזון מערבבים את מצרכי הבצק (לא יותר מדיי)
  2. מרדדים את הבצק על נייר אפיה ומניחי את הבצק על התבנית (20/30) ודפנותיה
  3. מערבבים את מצרכיי המלית ושופכים מעל הבצק
  4. בקערה מכניסים את מצרכי הפירורים ומערבבים ביד, מפזרים אותם מעל מלית הגבינה
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש על 165 מעלות ואופים במשך כשעה עד שעה ורבע (או עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב יפה)
  6. מוציאים מהתנור ומצננים את העוגה הייטב
  7. מפזרים מעל אבקת סוכר ומתענגים עם כוס קפה

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום