מתכון לעוגת גבינה אפויה עם בצק פריך ופירורים
עוגת גבינה מושלמת לצד הקפה בבוקר, מורכבת מבצק פריך מלית גבינה ומעליה פירורי בצק טעימים, עוגה קלה להכנה וטעימה במיוחד
חני לוין | מתכונים 14.6.2022 | 11:35
מתכון לעוגת גבינה אפויה עם בצק פריך ופירורים / עליזה עליון
המצרכים לעוגת גבינה אפויה עם בצק פריך ופירורים:
לבצק:
- 3 כוסות קמח מנופה
- 200 גר חמאה
- 2 חלמונים
- 1/4 כוס סוכר
- 1 שקית אבקת אפיה
- 2 שקיות סוכר וניל
- מעט גרד לימון (לא חובה)
- 1/4 כוס מים (או חלב / שמנת מתוקה)
למלית הגבינה:
- 2 חבילות גבינת כנען (טוב טעם או טבורג),
- 4.ביצים
- 1.5 כוסות סוכר
- 250 גר גבינה לבנה
- 250 גר גבינת שמנת
- 3 כפות גדושות קורנפלור
לפירורים:
- 100 גר חמאה
- 1/4 כוס סוכר
- 1.5 כוסות קמח
- 1/2 כוס אגוזים או שקדים טחונים
- 2 כפות מים (או חלב )
אופן ההכנה לעוגת גבינה אפויה עם בצק פריך ופירורים:
- במעבד מזון מערבבים את מצרכי הבצק (לא יותר מדיי)
- מרדדים את הבצק על נייר אפיה ומניחי את הבצק על התבנית (20/30) ודפנותיה
- מערבבים את מצרכיי המלית ושופכים מעל הבצק
- בקערה מכניסים את מצרכי הפירורים ומערבבים ביד, מפזרים אותם מעל מלית הגבינה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 165 מעלות ואופים במשך כשעה עד שעה ורבע (או עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב יפה)
- מוציאים מהתנור ומצננים את העוגה הייטב
- מפזרים מעל אבקת סוכר ומתענגים עם כוס קפה
בהצלחה רבה ובתאבון