מתכון לפאי גבינה ושוקולד לבן
מתכון מעולה לפאי במילוי גבינה ושוקולד לבן בציפוי מגוון שוקולדים, תותים או כל מה שאוהבים, בתוספת אפשרות להמרת הבצק לקלתית ללא אפייה
חני לוין | מתכונים 19.3.2023 | 10:31
מתכון לפאי גבינה ושוקולד לבן / יפית חג'ג'
המצרכים לפאי גבינה ושוקולד לבן:
לבצק:
- 1.5 כוסות קמח
- 4 כפות אבקת סוכר
- 100 גרם חמאה – קרה מאוד
- 1 חלמון (לא חובה)
- 4 כפות מים קרים
ניתן להמיר את הבצק בקלתית ללא צורך באפייה:
המצרכים לקלתית ללא אפייה:
- 1 שרוול פתיבר / עוגיות חמאה (250 גרם)
- 100גרם חמאה (אפשר קצת יותר )
- 1 כף סוכר
- (אופציה טעימה לתוספת - שקדים/פקאנים/אגוזים טחונים)
- ממיסים את החמאה, מערבבים הכל יחד, מצמידים לתבנית ומקפיאים.
למלית:
- 200 גרם שוקולד לבן (מומס עם מעט מהשמנת המתוקה למרקם חלק ומקורר מעט)
- 1 גביע גבינת שמנת או מסקרפונה
- 1 שמנת מתוקה 250 גר' (פחות שלוק שלקחנו לשוקולד הלבן)
- 3 כפות פודינג וניל
אופן ההכנה לפאי גבינה ושוקולד לבן:
הכנת הבצק:
- שמים את הקמח והסוכר במעבד המזון עם להב מתכת. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים. מעבדים יחד בפולסים לקבלת תערובת פירורית עדינה. מוסיפים את המים בהדרגה, עד לקבלת כדור בצק
- עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה
- מרדדים בין שני דפי אפייה
- משמנים תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26
- מלפפים את הבצק בצורה רופפת על מערוך ומניחים על התבנית מצמידים לתחתית ולדפנות חותכים את הבצק המיותר מהשאריות אפשר להכין עוגיות טעימות או קישוטים לפאי אפוי
- מקפיאים את הקלתית היטב ומכניסים קפוא לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
- אם רוצים לקצר את זמן ההקפאה אופים עם נייר אפייה מעל ומשקולות(חומוס או שעועית) אחרי שימוש אני מקררת אותם ושומרת בצנצנת לשימוש חוזר
- מקררים את הקלתית ממלאים במלית ומקשטים כיד הדמיון
- אני שמרתי חלק מהמלית וזלפתי מסגרת
למלית:
- ממיסים את השוקולד עם מעט מהשמנת עד למרקם חלק ומניחים בצד שיצטנן מעט
- מקציפים את גבינת השמנת לרכך אותה מעט מוסיפים את השמנת המתוקה ופודינג מקציפים לקצף יציב ותוך כדי מוסיפים את השוקולד המומס
אפשרויות לקישוט:
- קליק
- ריבת חלב
- גאנשים שונים
- פקאן סיני גרוס
- פירורי עוגיות עם חמאה
- מלית אוכמניות
- ג'לי ופרי
הערות: את התותים רצוי להניח ממש לפני ההגשה (הם מגירים נוזלים) אני הורדתי אותם ושמתי במקום פירורים עם חמאה ואגוזים כמובן שטעמנו גם עם התותים ברגע שהנחתי אותם.
בהצלחה רבה ובתאבון