מתכון לעוגת סברינה כשרה לפסח
עוגת סברינה מוצלחת וכששרה לפסח המתאימה לאורחים או לכל עת כשמתחשק להתפנק על עוגה ביתית טעימה ורכה
נועם זיגדון | מתכונים 9.4.2023 | 11:27
מתכון לעוגת סברינה כשרה לפסח / נועם זיגדון
אופן ההכנה לעוגת סברינה כשרה לפסח:
- 6 ביצים L
- ½ כוס סוכר
- 6 כפות פירורי קמח מצה
- 6 כפות שמן
- 1 אבקת אפיה
- 1 כפית תמצית וניל
לסירופ:
- ¾ כוס סוכר
- ¾ כוס מים
- 2 כפיות תמצית רום
לקצפת:
- 2 שמנת מתוקה
- 4 כפות סוכר
- דובדבנים לקישוט
אופן ההכנה לעוגת סברינה כשרה לפסח:
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב
- בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם השמן, אבקת האפיה, תמצית הוניל והקמח מצה עד לאיחוד.
- מוסיפים בעדינות ובתנועות קיפול את החלבונים ב-2 חלקים
- יוצקים לתבנית משומנת בנונית או ב-2 אינגליש קייק
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כ- 15 דקות
- בסיר מכניסים את כל מצרכי הסירופ ומביאים לרתיחה.
- כשהעוגה יוצאת מהתנור מרטיבים את העוגה בסירופ ומקררים את העוגה
- מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר ומזלפים על העוגה שושנים
- מקשטים עם דובדבנים ומגישים
בהצלחה רבה ובתאבון