מעורר את התיאבון: מתכון למאפה חצילים עם עגבניות ובצל
מחפשים ארוחת ערב טעימה ומשביעה? קבלו מתכון למאפה מוצלח הממולא בתערובת קוביות חציל, עגבנייה ובצל קצוץ המתובלים באנינות ומעניקים למאפה טעם מיוחד
חני לוין | מתכונים 3.5.2023 | 20:06
מתכון למאפה חצילים עם עגבניות ובצל / חני לוין
המצרכים למאפה חצילים עם עגבניות ובצל:
- 2 עיגולי מלאווח
- 1 עגבנייה שטופה הייטב וחתוכה לקוביות
- 1 חציל בינוני מקולף וחתוך לקוביות
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום פרוסות / קצוצות
- מלח
- פלפל שחור
לציפוי:
- 1 ביצה טרופה
- שומשום
- קצח
אופן ההכנה למאפה חצילים עם עגבניות ובצל:
- מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל והשום עד להשחמה
- מוסיפים את קוביות החציל וקוביות העגבנייה ומערבבים קלות מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים לאיחוד.
- מנמיכים את האש ומכסים את המחבת מבשלים במשך כ20 דקות ומורידים מהאש
- מניחים עיגול מלאווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומרדדים אותו מעט בעזרת מערוך
- במרכז העיגול ממלאים מתערובת החצילים בנדיבות ומניחים מעל עיגול מלוואח נוסף.
- מהדקים הייטב מסביב בכדי של ייפתח במהלך האפייה
- מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום וקצח
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ20 עד 25 דקות או עד להשחמה נאה.
- מוציאים מהתנור חוצים לשניים ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון