מתכון לקציצות עוף ופולים

מתכון לקציצות עוף מוצלחות ומלאות טעם, ברוטב עסיסי עם פולים רכים ונימוכים, מנה המתאימה לצד אורז לבן כארוחת צהרים הולמת שהילדים וגם המבוגרים לא יפסיקו לזלול

חני לוין | מתכונים 9.7.2023 | 19:03

קציצות עוף ופולים | צילום: מתוך הסרטון

מתכון לקציצות עוף ופולים / אסתי זוהרץ

המצרכים לקציצות עוף ופולים:

לקציצות עוף:

  • 1/2 קילו חזה עוף טחון
  • חופן פטרוזיליה
  • 1 בצל בינוני מגורד דק
  • 1 תפוח אדמה קטן מגורד דק
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • ראס אל חנות / בהרט
  • מעט כורכום
  • 1 כפית שמן מעל התבלינים
  • 3 כפות מים

לרוטב:

  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1/4 כפית כורכום
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית סילאן או טריאקי
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מרק עוף
  • קמצוץ מלח (במידה ויש צורך)
  • 1 גמבה  חתוכה לרצועות
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 2 כוסות פולים קפואים מופשרים
  • ככוס וחצי מים רותחים
  • מעט כוסברה קצוצה

אופן ההכנה לקציצות עוף ופולים:

  1. בקערה מערבבים הייטב את כל מצרכי הקציצות עד לאיחוד
  2. יוצרים קציצות שטוחות ומניחים בצד

הכנת הרוטב:

  1. מחממים סיר שטוח ומוסיפים את מצרכי הרוטב
  2. מערבבים הייטב ומבשלים במשך כ 10 דקות
  3. מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים עוד כחצי שעה בערך
  4. מידי פעם מרטיבים את הקציצות ברוטב
  5. לקראת הסוף מפזרים מעט כוסברה קצוצה
  6. מגישים עם אורז לבן ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום