מתכון ללחם קסטן פשוט ומוצלח

מתכון נהדר ללחם מרובע פשוט הנאפה בתבנית קסטן, לחם קרנצי מבחוץ ורך מבפנים, מתכון המתאים לכל ארוחה חגיגית כשמתחשק לכם לפנק במאפה ביתי משביע

חני לוין | מתכונים 19.7.2023 | 19:08

לחם קסטן פשוט ומוצלח | צילום: נועם זיגדון

מתכון ללחם קסטן פשוט ומוצלח / נועם זיגדון

המצרכים ללחם קסטן פשוט ומוצלח:

מתאים לתבנית קסטן 30×10 ס"מ

  • 500 גרם קמח (ניתן להמיר בקמח מלא, לחם, כפרי כוסמין)
  • 1 ביצה L
  • 4 כפות שמן
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף שמרים
  • ½ כף מלח
  • 250 מ"ל מים פושרים

אופן ההכנה ללחם קסטן פשוט ומוצלח:

  1. בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ומתחילים ללוש הייטב במשך כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מניחים את הבצק מכוסה בניילון ומגבת להתפחה במשך כשעה
  3. מרדדים את הבצק במערוך למלבן גדול ודק
  4. מקפלים את הבצק משני הצדדים עד למרכז ופותחים שוב במערוך
  5. מגלגלים לאורך את הבצק
  6. ומכניסים לתבנית קסטן משומנת
  7. מניחים להתפחה שוב במשך כ-45 דקות ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170° ואופים כ-45 דקות
  8. מוציאים, פורסים ומגישים עם ממרחים אהובים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום