מתכון לטולומבה - הסופגנייה הטורקית

מחפשים רעיון לסופגניות מסוג שונה? קבלו מתכון לטולומבה - הסופגנייה שמגיעה מהמטבח הטורקי, טבולה בסירופ מתוק ומוגשת עם פיסטוקים גרוסים מלמעלה

חני לוין | מתכונים 13.12.2023 | 23:13

טולומבה - סופגנייה הטורקית | צילום: ניצה בן ישי

מתכון לטולומבה - הסופגנייה הטורקית / ניצה בן ישי

המצרכים לטולומבה - הסופגנייה הטורקית:

  • 3 כוסות סולת
  • 1/2 כף שמרים
  • 1 כוס קמח
  • 2 סוכר וניל
  • 3 טיפות מי ורדים
  • 1 כוס מים פושרים
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (ניתן להמיר ב 1 כוס יוגורט)

לסירופ:

  • 2.5 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 תפוז סחוט טרי

אופן ההכנה לטולומבה - הסופגנייה הטורקית:

  1. בקערה מכניסים סולת, שמרים, קמח וסוכר וניל ומערבבים הייטב
  2. מוסיפים מים ומיץ תפוזים (או יוגורט) ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ורכה
  3. מכסים עם ניילון נצמד ומניחים לרבע שעה.
  4. מעבירים את תערובת הסולת לשק זילוף עם צנטר גדול משונן
  5. מחממים שמן עמוק ומזלפים עיגולים ישירות לתוך השמן החם
  6. מטגנים עד לקבלת צבע זהוב משני הצדדים.
  7. מרתיחים את כל מצרכי הסירופ במשך כ 20 דקות,
  8. טובלים את הסופגניות בסירופ מיד כשהן מוכנות במשך מספר דקות ומעבירים לקערה
  9. מפזרים מעל פיסטוק גרוס ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום