מתכון לאקלרים במילוי קרם נוגט

קינוח יוקרתי וטעים במיוחד: מתכון לאקלרים במילוי קרם שוקולד או נוגט המצופים בשוקולד ואגוזים גרוסים המעניקים את טעמם המושלם לקינוח מרשים

חני לוין | מתכונים 3.1.2024 | 20:27

אקלרים במילוי נוגט | צילום: אסתי זוהרץ

מתכון לאקלרים במילוי קרם נוגט / אסתי זוהרץ

המצרכים לאקלרים במילוי קרם נוגט:

כוס מדידה חד פעמי קר

לבצק:

  • 1.5 כוסות מים
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • קורט מלח
  • 1.5 כוסות קמח
  • 3 ביצים m

למילוי קצפת נוגט:

  • 250 מיל קצפת צימחית / שמנת מתוקה
  • 2 כפות פודינג וניל
  • 1 כף סוכר
  • 1/4 כוס אגוזי לוז קלויים וטחונים דק 
  • 50 גרם שוקולד מריר מומס
  • כפית שטוחה נס קפה בטעם וניל /רגיל או 2-3 כפות ממרח נוגט

לציפוי:

  • 100 גרם שוקולד מריר / חלבי
  • 1 כף שמן / ממרח לוטוס מומס מעט
  • אגוזי לוז גרוסים / פקאן מסוכר גרוס

אופן ההכנה לאקלרים במילוי קרם שוקולד או נוגט:

  1. בסיר מכניסים את כל מצרכי הבצק בזה אחר זה מלבד הקמח והביצים ומערבבים הייטב עד להמסה מלאה ולקבלת בצק דביק
  2. בקערה נפרדת מכינים כוס וחצי קמח ומוסיפים בפעם אחת את כל הקמח לסיר ומערבבים עם כף עץ היטב עד לקבלת תערובת אחידה .
  3. מכבים את האש ומקררים הייטב את התערובת במשך כ 40 דקות עד לקירור מלא. שלב הקירור חשוב מאוד!
  4. מעבירים את הבצק הקר לתוך קערת מיקסר ומוסיפים ביצה אחר ביצה תוך ערבול המיקסר היטב היטב .
  5. אחרי 2 ביצים בודקים בעזרת 2 אצבעות אם נמתח הבצק ולא נקרע, אם עדיין לא נדבק מוסיפים עוד ביצה (סה"כ 3 ביצים.)
  6. מכניסים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר
  7. ומזלפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים
  8. מחממים תנור על 190-200 מעלות ואופים עד להזהבה נאה במשך כ 30-35 דקות מבלי לפתוח את התנור .

הכנת המילוי:

  1. מקציפים הייטב את השמנת המתוקה, הפודינג והסוכר עד לקבלת קצפת יציבה
  2. מוסיפים לקצפת רבע כוס אגוזי לוז טחונים, שוקולד מריר מומס וכפית שטוחה נס קפה או 2-3 כפות ממרח נוגט
  3. מערבבים באיטיות בתנועות עטיפה עד לאיחוד
  4. חותכים כל פחזנית בעזרת סכין ומזלפים פנימה מהקצפת

הכנת הציפוי:

  1. ממיסים את השוקולד עם כף שמן או עם כף ממרח לוטוס וטובלים כל פחזנית ומניחים חזרה על נייר האפייה
  2. מקשטים באגוזי לוז או פקאן מסוכר
  3. שומרים בקירור ומגישים קר

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט לבצק: דינה זלצמן

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום