מתכון למעטפת בצק עלים במילוי תפוחים וצימוקים

מתכון נהדר המתאים במיוחד לכבוד ט"ו בשבט, מאפה בצק עלים הממולא בתערובת תפוחים וצימוקים ומעניק לכם קינוח חגיגי ומלא עניין

חני לוין | מתכונים 24.1.2024 | 13:43

מעטפת בצק עלים ותפוחים | צילום: אסתי

מתכון למעטפת בצק עלים במילוי תפוחים וצימוקים / אסתי

המצרכים למעטפת בצק עלים במילוי תפוחים וצימוקים:

  • 1 חבילת בצק עלים

למילוי:

  • 5 תפוחים מקולפים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 כפות צימוקים או פירות יבשים קצוצים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 רבע כפית קינמון
  • 1 כף פודינג וניל

אופן ההכנה למעטפת בצק עלים במילוי תפוחים וצימוקים:

  1. בסיר מניחים את כל מרכיבי המילוי על אש יחסית גבוהה. ומערבבים כל הזמן. לא לעזוב את הסיר כדי שלא ישרף!
  2. מבשלים עד שהתפוחים מתחילים להתרכך מעט ורוב הנוזלים מתחילים להצטמצם .
  3. חותכים בצק עלים לריבועים ומניחים על כל ריבוע ממלית התפוחים
  4. סוגרים את ריבועי בצק העלים לצורת מעטפה משני הצדדים ומהדקים היטב
  5. מניחים במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180-200 ואופים עד להזהבה .
  7. מוציאים מהתנור, מצננים ומפזרים מעט אבקת סוכר

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום