במיוחד לחג: מתכון לקובה אורז מטורף כשר לפסח
אוהבים קובה? קבלו מתכון בגרסה כשרה לפסח, קובה המורכבים מאורז וחזה עוף | מתאים כתוספת נהדרת לארוחת החג
נועם זיגדון | מתכונים 18.4.2024 | 17:45
מתכון לקובה אורז מטורף כשר לפסח / נועם זיגדון
המצרכים לקובה אורז מטורף כשר לפסח:
כמות: כ-15 קובות
למעטפת:
- 3 כוסות אורז יסמין שטוף טוב ומושרה כחצי שעה במים פושרים עם ½ כף מלח
- ½ ק"ג חזה עוף טחון
- 1-2 ביצים L
- 1 כף שמן
- 1 כף מלח
- 1 כפית בהרט
- 1 כפית כורכום
- ½ כף שטוחה מלח
- ½ כפית הל טחון
- ¼ כפית פלפל שחור
למילוי הקובה:
- 2 בצלים גדולים קצוצים דק
- 3 כפות שמן
- 500 גרם בשר טחון
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית בהרט
- 1 כפית מלח
- ½ כפית הל טחון
- ¼ כפית פלפל שחור
למרק:
- 2-3 ליטר מים
- 1 כפית גדושה כורכום
- ½ כף מלח
- 2 גבעולי כרפס
- 2 כפות שמן
- שמן - לטיגון הקובה אחרי הבישול
אופן ההכנה לקובה אורז מטורף כשר לפסח:
הכנת המעטפת:
- מסננים הייטב את האורז ומוסיפים את יתר המצרכים, מערבבים הייטב לאיחוד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה עד שעה
הכנת המילוי:
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עד לקבלת גוון אפור, מוסיפים את התבלינים ומבשלים עד לצמצום הנוזלים
הכנת המרק:
- בסיר מכניסים את המים עם המלח, השמן, הכרפס והכורכום ומביאים לרתיחה (חשוב להוסיף מים למרק לפי הצורך, הקובות צריכות להיות מוטבעות בסיר)
- מרטיבים את הידיים ולוקחים מבצק האורז כדור בינוני ומשטחים על כף היד
- מניחים במרכז כף גדושה ממילוי בשר
- סוגרים את הקצוות סביב המילוי ומגלגלים בעדינות עד לקבלת כדור חלק, פוחסים מעט ליצירת קובה שטוחה
- מכניסים את הקובה לסיר המרק הרותח ומבשלים אותם 20 דקות
- מוציאים את הקובה מהמרק ומטגנים אותן לאח"מ במחבת עם שמן משני צדדים עד לקבלת גוון שחום
בהצלחה רבה ובתאבון