מתכון לעוגת מייפל משויישת הכי רכה שיש
מתכון מעולה לעוגת מייפל משויישת בשילוב של אגוזי פקאן\ אגוזי מלך וקינמון, עוגה רכה ועסיסית שמתאימה במיוחד לכבוד שבת קודש
חני לוין | מתכונים 2.5.2024 | 22:20
מתכון לעוגת מייפל משויישת הכי רכה שיש / שרה שבבו
המצרכים לעוגת מייפל משויישת הכי רכה שיש:
- מתאים לשתי תבניות אינגליש קייק
- 4 ביצים
- ¾ כוס סוכר
- ¾ כוס חלב (ניתן להמיר למיץ תפוזים לקבלת עוגה פרווה)
- ¾ כוס שמן
- ½ כוס אינסטנט פודינג וניל
- 1 כוס קמח
- 1 כפית גדושה אבקת אפיה
לתערובת אגוזים וקינמון:
- 1 כוס אגוזים (שילוב של פקאן ומלך)
- 1 כף קינמון
- ½ כוס סוכר חום
אופן ההכנה לעוגת מייפל משויישת הכי רכה שיש:
- בקערה שמים ביצים וסוכר ומקציפים לתערובת תפוחה
- מוסיפים שמן וחלב ומערבבים
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים רק עד לאיחוד
- מעבירים את הבלילה לתבניות משומנות.
הכנת תערובת האגוזים:
- בקערה שמים את כל המרכיבים ומערבבים מפזרים על העוגות
- ובעזרת קיסם או כפית מערבבים בתנועת קיפול לקבלת שיוש.
- אופים בתנור שחומם מראש על 170 מעלות במשך 45 דקות
- העוגה מוכנה כשנועצים קיסם והוא יוצא עם פירורים לחים
- בסיום האפיה מזלפים סירופ מייפל
- פורסים את העוגה ונהנים
בהצלחה רבה ובתאבון