מתכון לסלט כבד צלוי בגימור מתוק על מצע פלחי תפוז וויניגרט הדרים

השילוב הנפלא בין כבד חמים העשוי היטב בגימור מתקתק ומזמין, לבין פלחי התפוז העשירים ורוטב וויניגרט ההדרים, יוצר עסיסיות מרתקת וקסומה לעין וטעימה מלאת חגיגיות

חני לוין | מתכונים 15.5.2024 | 23:50

כבד צלוי בגימור מתוק על מצע פלחי תפוז וויניגרט הדרים | צילום: רייצ'ל רייך

מתכון לסלט כבד צלוי בגימור מתוק על מצע פלחי תפוז וויניגרט הדרים / ריצ'ל רייך

המצרכים לסלט כבד צלוי בגימור מתוק על מצע פלחי תפוז וויניגרט הדרים:

זמן ההכנה: 15 דקות. סיווג: בשרי. עמידות בקירור: אינו עמיד

  • 200 גרם כבד עוף טרי צלוי 1 כף דבש
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 תפוזים
  • 1 כוס לקט עלי בייבי טריים (או 4 עלי חסה)
  • 1 בצל קטן
  • לרוטב וויניגרט הדרים:
  • 1/4 כוס מיץ מתפוז טרי
  • 2 כפות מיץ מלימון טרי
  • 1 כף דבש טהור
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 כפית חרדל
  • 1 כפית סוכר

אופן ההכנה לסלט כבד צלוי בגימור מתוק על מצע פלחי תפוז וויניגרט הדרים:

  1. מחממים מעט שמן במחבת ומוסיפים את חתיכות הכבד, השום והדבש. מטגנים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב במשך 5 דקות.
  2. לקראת ההגשה,  שוטפים את העלים ופורסים את הבצל לטבעות דקיקות.
  3. מקלפים את התפוזים ומפרידים בעדינות בין הפלחים.
  4. מפזרים את העלים, הבצל ופלחי התפוז על צלחת נאה כמצע הגשה חי. (ניתן לחתוך את הפלחים לקוביות או להשאירם שלמים)
  5. על מצע הירק מניחים את הכבדים החמים.
  6. את רכיבי הרוטב מערבלים היטב בבלנדר יד ויוצקים מעל הסלט.

בהצלחה רבה בתיאבון

טיפ: לקבלת תפוז במרקם עסיסי יותר, ניתן לקלף את השקיק החיצוני של הפלחים.

מאת: רייצ'ל רייך, מחברת הספר 'סוד הגן'

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום