מתכון לבייגל קריספי כמו של המאפיה

המאפה האהוב בהכנה ביתית: מתכון מנצח לבייגל ביתי מושלם ממש כמו של המאפיות - לא תפסיקו לקצור מחמאות

חני לוין | מתכונים 8.7.2024 | 23:00

בייגל | צילום: freepik

מתכון לבייגל קריספי כמו של המאפיה / אסתי

מצרכים לבייגל קריספי כמו של המאפיה:

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף סילאן
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כף מלח
  • 3/4 + 2 כוסות מים (כוס קרטון)

לציפוי:

  • קערה עם מים פושרים + כפית סילאן
  • קערה עם שומשום + כף פטרוזיליה יבשה / קצח (לא חובה)

אופן הכנה לבייגל קריספי כמו של המאפיה:

  1. בקערת מיקסר מערבבים קמח, מלח, סוכר ושמרים
  2. מוסיפים את השמן ואת המים בהדרגה לפי הצורך עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק .
  3. מניחים את הבצק מכוסה להתפחה במשך רבע שעה
  4. לאחר רבע שעה לשים שוב את הבצק ומתפיחים מכוסה במשך כשעה  .
  5. בעזרת ידיים משומנות קורצים מעט מהבצק ויוצרים חור
  6. טובלים את הבצק בקערה של המים ומיד לאחר מכן מצפים בקערת שומשום.
  7. מניחים על גבי נייר אפיה במגש במרווחים .
  8. נותנים מנוחה כ 15 דקות במגש
  9. מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ואופים במשך כ 25 דקות עד להזהבה

בהצלחה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום