חשד ליבוא בהיצף של פרופילים וצינורות אלומיניום מסין

יבוא במחירי היצף מתרחש כאשר היבוא הנו במחירים הנמוכים מעלויות היצור או ממחירם בשוק המקור, הגורמים לנזק לתעשייה המקומית

קובי ברקת | חדשות בארץ 25.7.2024 | 17:09

צינורות אלומיניום | צילום: Canva

הממונה על היטלי סחר במשרד הכלכלה פותח בחקירה כלכלית בחשד ליבוא בהיצף של פרופילים וצינורות אלומיניום מסין.

החקירה נפתחה בעקבות תלונת החברות אקסטל בע"מ ואלובין תעשיות אלומיניום בע"מ ובתמיכה של חברת קליל תעשיות בע"מ.

יבוא במחירי היצף מתרחש כאשר היבוא הנו במחירים הנמוכים מעלויות היצור או ממחירם בשוק המקור, הגורמים לנזק לתעשייה המקומית. יבוא כזה מוגדר "סחר לא הוגן" ולפי אמנת ההיצף של ה-WTO רשאית המדינה במקרה כזה לגונן על השוק המקומי שלה באמצעות הטלת היטל היצף, המשווה את מחיר היבוא למחיר המשקף תחרות הוגנת.

שוק פרופילי האלומיניום בישראל מורכב משש יצרניות מקומיות: אקסטל, אלובין, פרופאל בע"מ, קליל תעשיות בע"מ , שרמר תעשיות אלומיניום בע"מ ותדיראן אלומיניום בע"מ, אשר מתמודדות ביניהן במסגרת שוק זה, לצד התמודדותן מול יבואני פרופילי אלומיניום, המייבאים את מוצרי התלונה, בעיקר מסין, לכאורה בייבוא במחירי היצף. המתלוננות מעריכות שהיקף השוק של פרופילי האלומיניום לבניה ותעשייה בישראל הוא כ-80,000 טון בשנה, בערך כספי של כ-1.8 מיליארד שקלים.

בשנים האחרונות נפתחו ברחבי העולם חקירות היצף כנגד תעשיית האלומיניום מסין שהסתיימו עם המלצות להיטלים בשיעור של עשרות ולעיתים אף מאות אחוזים על מוצרי אלומיניום מסין בין היתר בארה"ב, האיחוד האירופי, קנדה ומדינות נוספות.

לפי בדיקה ראשונית של נתוני המכס, בשנים האחרונות, חל גידול משמעותי של עשרות אחוזים מסין ביבוא מוצרים תחת פרטי המכס של מוצרי החקירה.

בהתאם לסעיפים 26(ד) ו-27(א) לחוק היטלי סחר ואמצעי הגנה, התשנ"א-1991, רשאי צד מעוניין כהגדרתו בסעיף 4 לחוק לקבל העתק מההחלטה, וכן להגיש את תגובתו בכתב להחלטה על פתיחה בחקירה, בתוך 30 ימים מיום שפורסמה ההחלטה על פתיחה בחקירה.

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום