מתכון לאורז אדום עם עוף ועגבניות מגורדות - פלאו בג'יג'

הכל בסיר אחד, מתכון לאורז המתבשל ברוטב אדום יחד עם חלקי עוף, בצל קצוץ ועגבניות מגורדות ויוצרים יחד מנה עיקרית הנקראת גם 'פלאו בג'יג'' מוצלחת והכי טעימה שיש

נועם זיגדון | מתכונים 6.1.2022 | 21:23

אורז אדום עם עוף ועגבניות מגורדות פלאו בג'יג' צילום: נועם זיגדון

מתכון לאורז אדום עם עוף ועגבניות מגורדות - פלאו בג'יג' / נועם זיגדון

המצרכים לאורז אדום עם עוף ועגבניות מגורדות - פלאו בג'יג':

  • 6-8 שוקיים
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 1 כף רסק
  • 4 עגבניות בנוניות מגורדות
  • 3 כוסות אורז
  • 1 כף בהרט
  • ½ כפית הל
  • 1 כף שטוחה מלח
  • ¼ כפית פפריקה חריפה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מעט פלפל שחור
  • 6 כוסות מים
  • ¼ כוס שמן

אופן ההכנה לאורז אדום עם עוף ועגבניות מגורדות - פלאו בג'יג':

  1. מחממים סיר עם השמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה נאה
  2. מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים משני הצדדים
  3. מוסיפים את העגבניות, הרסק וחצי כוס מים ומערבבים היטב, מטגנים מספר דקות עד להשחמה.
  4. מתבלים ומוסיפים 6 כוסות מים
  5. מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה על אש גבוהה (מוסיפים מים במידת הצורך)
  6. בוררים ושוטפים את האורז ומוסיפים לסיר עם העופות
  7. מערבבים ומביאים שוב לרתיחה
  8. מנמיכים את האש ללהבה בנונית אש נמוכה ומבשלים בסיר מכוסה במשך כ-20 דקות

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום