מתכון למאפה בצק עלים במילוי תפוחים

מחפשים מתכון מוצלח עבור מאפה לפתוח אתו את הבוקר? קבלו מתכון למאפה מבצק עלים במלית של תערובת תפוחים משובחת וטעימה

אתי זוהר | מתכונים 23.3.2023 | 10:59

מאפה בצק עלים במילוי תפוחים | צילום: אתי זוהר

מתכון למאפה בצק עלים במילוי תפוחים / אתי זוהר

המצרכים למאפה בצק עלים במילוי תפוחים:

  • 1 חבילת בצק עלים

למילוי:

  • 5 תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 2 כפות צימוקים (אופציונלי)
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1 כף פודינג וניל
  • 1 או 2 כפות של פירורי ביסקוויטים

אופן ההכנה למאפה בצק עלים במילוי תפוחים:

  1. בסיר מכניסים את כל מרכיבי המילוי מלבד הביסקוויטים ומבשלים על אש גבוהה תוך ערבוב תמידי (לא לעזוב את הסיר כדי שלא ישרף)
  2. מבשלים עד שהתפוחים מתחילים להתרכך מעט ושרוב הנוזלים מתחילים להצטמצם מעט
  3. מוסיפים כף או שניים של פירורי ביסקוויט, מערבבים היטב ומקררים .
  4. פותחים את בצק העלים וחותכים אותו לריבועים .
  5. מניחים כף מהמילוי וסוגרים לצורת מעטפה או לצורה כמו בתמונה המצורפת
  6. אופן מילוי המאפה. קרדיט: אתי זוהר.
  7. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים עד להזהבה
  8. מוציאים מהתנור ומצננים היטב
  9. מפזרים מעט אבקת סוכר ומגישים.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום