מתכון לדג מושט ברוטב קטשופ וחרדל עם צ'יפס פרצופונים
מחפשים לגוון בדגים לשבת? קבלו מתכון לדג ברוטב קטשופ וחרדל המוגש לצד צ'יפס פרצופים שהילדים לא יפסיקו לאכול
נועם זיגדון | מתכונים 6.4.2023 | 21:48
מתכון לדג מושט ברוטב קטשופ וחרדל עם צ'יפס פרצופונים / נועם זיגדון
המצרכים לדג מושט ברוטב קטשופ וחרדל עם צ'יפס פרצופונים:
- 6 פילטים מושט
- ¼ כוס שמן
- ½ כוס קטשופ
- 2 כפות שטוחות חרדל
- 2 כפות סוכר חום
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- קצח - לקישוט
לצ'יפס פרצופונים:
- 500 גרם תפוח אדמה מהסוג האדום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כוס קורנפלור
- ¼ כפית פלפל שחור
- ½ כף פטרוזיליה יבשה
- ¼ כף מלח
אופן ההכנה לדג מושט ברוטב קטשופ וחרדל עם צ'יפס פרצופונים:
הכנת הדג:
- בקערה, מערבבים הייטב את כל המצרכים מלבד הדגים עד לקבלת רוטב אחיד
- מורחים את הדג ברוטב מכל הצדדים.
- מניחים את הדגים על תבנית האפייה ומפזרים קצח מלמעלה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כחצי שעה
הכנת צ'יפס פרצופונים:
- מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה, מקלפים אותם לאח"מ ומועכים לפירה
- מוסיפים את הקורנפלור והתבלינים ומערבבים היטב
- מניחים בצד למשך כרבע שעה ומחלקים ל-2 כדורים
- מפזרים מעט קורנפלור על משטח עבודה ומרדדים כל כדור בעובי 1 ס"מ
- קורצים לעיגולים ובעזרת קש עבה קורצים 2 עיגולים לעיניים ו-4-5 עיגולים לפה
- אופן הכנת צ'יפס פרצופים. קרדיט: נועם זיגדון
- מטגנים בשמן עד לקבלת גוון שחום
- מגישים את הצ'יפסים לצד הדג ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון