מתכון לעוגיות אמסטרדם טעימות ומוצלחות
מתכון מוצלח וטעים לעוגיות פריכות והכי טעימות שיש עם קוביית שוקולד לבן המעניקה לעוגיית השוקו טעם מיוחד ומלא עניין • צפו
חני לוין | מתכונים 10.5.2023 | 19:30
מתכון לעוגיות אמסטרדם טעימות ומוצלחות / אפרת סיאצי
המצרכים לעוגיות אמסטרדם טעימות ומוצלחות:
- 1 כוס קמח לבן (140 ג’)
- 1/4 כוס אבקת קקאו (35 ג’)
- 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
- 50 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר (יש להוציא את החמאה מהמקרר לפחות כחצי שעה לפני)
- 4 כפות שמן קנולה
- 5 כפות סוכר חום כהה
- 1 ביצה
- 1/4 כוס שוקולד צ’יפס (50 ג’)
- 1 חפיסת שוקולד לבן (100 ג’)
אופן ההכנה לעוגיות אמסטרדם טעימות ומוצלחות:
- בקערה מכניסים את הקמח, הקקאו וסודה לשתיה ומערבבים היייטב
- בקערה נפרדת מכניסים את החמאה, השמן והסוכר החום ומערבבים הייטב במשך כדקה בעזרת מיקסר ידני
- מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב, לאח"מ מוסיפים את תערובת הקמח והקקאו ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ורך
- מוסיפים את שוקולד הצ'יפס ומערבבים באיטיות עד לאיחוד
- מכניסים את הבצק להקפאה במשך 15 עד 20 דקות, עד להתייצבות
- יוצרים מהבצק כדורים קטנים ומכניסים בכל כדור קוביית שוקולד לבן, מעל הקובייה מניחים עוד כדור ומכדררים הייטב עד לקבלת כדור ממולא בקוביית שוקולד.
- מניחים את הכדורים הממולאים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומועכים אותם מעט.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך 11 עד 12 דקות
טיפ: ניתן לשדרג את תערובת העוגיות ולהוסיף קמצוץ מלח וכפית תמצית וניל.
הערה: הסוכר החום מעניק מרקם שונה ורך יותר לעוגיות, אך אם אין בסביבתכם סוכר חום ניתן להמירו בסוכר לבן אך המרקם ייצא מעט שונה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: אפרת סיאצ'י – מתכונים בעשר דקות.