מתכון ללזניה מושחתת מלאת טעמים
מתכון נהדר ללזניה מטורפת ומלאת טעמים משולבת במגוון רחב של ירקות צלויים ורוטב עסיסי וטעים
חני לוין | מתכונים 2.6.2023 | 09:46
מתכון ללזניה מושחתת מלאת טעמים / הדסה ברוכים
המצרכים ללזניה מושחתת מלאת טעמים:
- 1 חב' דפי לזנייה (שלוקים במים רותחים מספר דקות לריכוך)
- חמאה רכה למריחת התבנית
- פטריות טריות פרוסות
- 1 בטטה חתוכה לקוביות
- 1 חציל פרוס
- 1 כרישה חתוכה
- עלי מנגולד קצוצים
- זיתים
- 1/2 בצל סגול חתוך לטבעות
- עגבניות שרי חצויות
- בזליקום
- גבינה בולגרית
- גבינת מוצרלה
לרוטב:
- 3 כפות מטבוחה או רוטב עגבניות
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38%
- מלח
- פלפל שחור
- אגוז מוסקט
- מרווה
- בזליקום טרי
אופן ההכנה מושחתת מלאת טעמים:
- כל הירקות בלזניה צלויות או מטוגנות: פטריות טריות, בטטה, חצילים, כרישה, מנגולד, זיתים, בצל סגול, עגבניות שרי, בזליקום בולגרית, ומוצרלה
- את הדפים שלקתי כמה דקות עד לריכוך
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הרוטב וטוחנים הייטב בעזרת מוט בלנדר
אופן ההרכבה:
- מורחים חמאה בתחתית התבנית ומתחילים בשכבה של דפי הלזניה, עליהם יוצקים רוטב ומברישים בכל הפינות
- מפזרים ירק שרוצים ומעליו גבינה צהובה ובולגרית ומעל שוב דפי לזנייה, רוטב וירק שרוצים ממשיכים כך 5 או 6 שכבות.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות ואופים במשך חצי שעה
- מוציאים ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון