מתכון לסהרוני שקדים פריכים

מחפשים עוגיות קלות שיתאימו לצד הקפה או התה שלכם? קבלו מתכון לסהרוני שקדים פריכים וטעימים המתאימים גם כנשנוש מתוק לכל עת

חני לוין | מתכונים 14.6.2023 | 20:19

סהרוני שקדים | צילום: מלי כהן

מתכון לסהרוני שקדים פריכים / מלי כהן

המצרכים לסהרוני שקדים פריכים:

לבצק:

  • 2 כוסות קמח מנופה
  • 100 גרם שקדים קלויים עם הקליפה, טחונים דק.
  • 1/4 או 1/3 כוס סוכר
  • 200 גרם מחמאה רכה
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 כף מים (אם יש צורך מוסיפים עוד אחת)

לפיזור מעל:

  • 1 אבקת סוכר

אופן ההכנה לסהרוני שקדים פריכים:

  1. בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק מלבד המים ומתחילים ללוש הייטב, מוסיפים את המים וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד (הבצק יוצא רך מאוד)
  2. מכניסים את הבצק למקרר למשך כחצי שעה עד שיהיה נח לעבודה.
  3. מחממים תנור לחום בינוני 170-180 מעלות
  4. לוקחים חתיכות קטנות מהבצק ומגלגלים לצורת נחש ולאח"מ מעגלים לצורת סהרון
  5. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור החם ואופים עד שהתחתית זהובה.
  6. מצננים הייטב את הסהרונים ומפזרים אבקת סוכר

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום