מתכון לפלאפל מצרי טעים ומוצלח
מתכון מעניין ומוצלח לפלאפל מהמטבח המצרי, מתכון משובח ומלא טעם המשלב בתוכו פולים, ירק קצוץ, שום ובצל ומעניק טעם נפלא למנת פרווה מוצלחת
חני לוין | מתכונים 12.7.2023 | 14:52
מתכון לפלאפל מצרי
המצרכים לפלאפל מצרי:
לתערובת:
- 1 ק"ג פול יבש מושרה לילה (ניתן להמיר בחומוס או בשעועית יבשה)
- 1 בצל גדול או 2 בינוניים
- 4 שיני שום גדולים
- ½ צרור פטרוזיליה
- ½ צרור כוסברה
- 1 כף גדושה קמח
- ½ שקית אבקת אפיה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית כוסברה יבשה
- ½ כף מלח
- ½ כפית פלפל שחור
לטיגון:
- 1 ביצה L
- ½ שקית אבקת אפיה
אופן ההכנה לפלאפל מצרי:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי התערובת ומערבבים הייטב עד לאיחוד
- שומרים בקופסא עד לטיגון
- סמוך לטיגון לוקחים 2 כוסות מהתערובת ומכניסים לקערה, מוסיפים 1 ביצה וחצי שקית אבקת אפייה ומערבבים הייטב לאיחוד. (בכל פעם לוקחים 2 כוסות מהתערובת ומוסיפים לה את הביצה ואבקת האפייה)
- מחממים מחבת עם שמן עמוק / צ'יפסר
- טובלים כפית במים ולוקחים מהתערובת, בעזרת כפית נוספת מורידים את הכדור מתוך הכפית מיד לתוך השמן הרותח.
- מטגנים עד להשחמה נאה משני הצדדים
- מגישים עם פיתות, חומוס, טחינה, צ'יפס וסלט חי
בהצלחה רבה ובתאבון
קרדיט: מחמוד מדהב
המתכון מאת: נועם זיגדון.