מתכון לסיגרים מקמח כוסמין ממולאים בבשר
מתכון נהדר לבצק של עלי סיגר מקמח כוסמין הממולאים בתערובת בשר פיקנטית ומוצלחת, מתאים להגשה בכל ארוחת צהרים, בר בשרי ועוד
חני לוין | מתכונים 30.8.2023 | 11:36
מתכון לסיגרים מקמח כוסמין ממולאים בבשר / אסתי זוהרץ
המצרכים לסיגרים מקמח כוסמין ממולאים בבשר:
לבלילה להשתמש בכוס מידה 250 מיל
לבלילת הבצק:
- 2 כוסות קמח כוסמין מלא
- 2.5 כוסות מים +2 כפות מים
- 1/4 רבע כפית מלח
- 1 כפית שמן
למילוי הבשר:
- 400 גרם בשר טחון מבושל
- 5 שיני שום
- חופן כוסברה טרייה קצוצה
- מעט מלח
- פלפל שחור
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס אופציונלי
- 1 כף שמן
- 2-3 כפות מים רותחים
אופן ההכנה לסיגרים מקמח כוסמין ממולאים בבשר:
- בקערה מכניסים את הקמח ומוסיפים בהדרגה את המים
- מערבבים במטרפה ידנית היטב ומוסיפים את השמן והמלח
- מערבבים היטב היטב עד למרקם חלק ללא גושים
הכנת עלי הסיגר:
- מחממים היטב מחבת קטנה על להבה בינונית
- מורחים בצורה אחידה מהבלילה בעזרת מברשת סיליקון על גבי המחבת החמה
- ממתינים חצי דקה לערך עד דקה עד שרואים שהבצק מתחיל להתרומם מהמחבת, אם יש צורך ממתינים עוד מספר שניות ומוציאים
- מניחים מכוסה בנייר סופג
- ממלאים בכל מילוי שרוצים - מילוי בשר / כבד / מילוי מתוק / פירה ועוד
- לאחר המילוי מגלגלים לצורת סיגרים ומטגנים בשמן עמוק
הכנת מילוי בשר טחון פיקנטי:
- טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים ומוסיפים במידת הצורך את המים
- ניתן להכין מראש את כל השלבים ולהקפיא לפני טיגון. מוציאים מהמקפיא ביום הרצוי, מטגנים ומגישים חם וטרי.
בהצלחה רבה ובתאבון