מתכון לחטיף פצפוצי קורנפלקס עם קרמל וביגלה בציפוי שוקולד
הילדים בבית? מחפשים משהו טעים שיוכל להיות פינוק לשעת קושי או כקינוח משפחתי שווה? קבלו את המתכון הכל-כך מיוחד וקל להכנה פצפוצי קורנפלקס עם מחית נוגט, קרמל וביגלה המצופים בשוקולד חלק
חני לוין | מתכונים 16.10.2023 | 22:06
מתכון לחטיף פצפוצי קורנפלקס עם קרמל וביגלה בציפוי שוקולד / אפרת ליבפרוינד
המצרכים לחטיף פצפוצי קורנפלקס עם קרמל וביגלה בציפוי שוקולד:
לשכבה א':
- 200 גרם שוקולד חלב או מריר
- 200 גרם (כ-5 כוסות) קורנפלקס או פצפוצי אורז
- 200 גרם (קצת פחות מכוס) חמאת בוטנים או מחית נוגט
- קורט נדיב מלח ים אטלנטי או מלח גס
לשכבה ב':
- 200 גרם (כוס) סוכר
- 200 גרם (מיכל פחות 4 כפות) שמנת מתוקה או צמחית
- קורט מלח ים או מלח גס
- 50 גרם חמאה או שמן קוקוס
- 80 גרם שוקולד חלב או מריר
- בייגלה שמיניות
לציפוי:
- 300 גרם שוקולד מריר
- 5 כפות שמן
אופן ההכנה לחטיף פצפוצי קורנפלקס עם קרמל וביגלה בציפוי שוקולד:
אופן הכנת החטיף. קרדיט: הקמפוס הקולינרי.
הכנת השכבה הראשונה:
- ממיסים את השוקולד עם חמאת הבוטנים/מחית נוגט והמלח ומערבבים הייטב לאיחוד
- מערבבים את תערובת השוקולד המומס יחד עם הקורנפלקס עד לאיחוד ומשטחים ברינג מרובע
הכנת השכבה השניה:
- ממיסים את הסוכר עד לקבלת נוזל חום, מוסיפים את השמנת, המלח והחמאה, וממיסים הייטב תוך ערבוב תמידי
- מוסיפים את השוקולד וממיסים תוך ערבוב עד לקבלת שוקולד חלק
- מורחים את תערובת השוקולד על שכבת פצפוצי הקורנפלקס ומשטחים הייטב
- מסדרים את שמניות הבייגלה זה לצד זה ע"ג השוקולד ומכניסים להקפאה להתייצבות
- מחלצים מהרינג וחותכים למלבנים
הכנת הציפוי:
- ממיסים את השוקולד עם השמן עד לקבלת שוקולד חלק
- טובלים כל חטיף קורנפלקס בשוקולד ומניחים ע"ג תבנית מרופדת בנייר אפייה
- מכניסים להקפאה עד להתייצבות
- מוציאים ומתענגים.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון באדיבות: הקמפוס הקולינרי
בימים אלו משמשים מטבחי הקמפוס הקולינרי, למוקד הכנת אלפי מנות אוכל חם ביום לכוחות הביטחון ומתנדבי זק"א בדרום על ידי צוות הקמפוס ובוגרי הקורסים השונים.