עסיסי במיוחד: מתכון לדג מושט מרוקאי בסיר מאודה

מחפשים מתכונים חדשים ומעניינים לדגים? קבלו מתכון עסיסי במיוחד לדג מושט בסגנון מרוקאי המתבשל בסיר מאודה ומעניק טעם נפלא לארוחה חגיגית הולמת

נועם זיגדון | מתכונים 9.1.2024 | 20:57

דג מושט מרוקאי בסיר מאודה | צילום: נועם זיגדון

מתכון לדג מושט מרוקאי בסיר מאודה / נועם זיגדון

המצרכים לדג מושט מרוקאי בסיר מאודה:

  • דג מושט מפולט
  • 5 שיני שום פרוסים
  • 1 גמבה חתוכה לרצועות (אפשר להוסיף כל ירק שאתם אוהבים)
  • ½ כף פפריקה מתוקה
  • ½ כפית כורכום
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית אבקת מרק
  • צרור כוסברה קצוצה
  • ½ כוס שמן

אופן ההכנה לדג מושט מרוקאי בסיר מאודה:

  1. את הגמבה חותכים לרצועות ופורסים דק
  2. משרים את הדגים במים עם 2 כפות חומץ למשך רבע שעה, שוטפים הייטב ומסננים
  3. בקערה נפרדת, מכניסים שמן ותבלינים ומערבבים לאיחוד
  4. מורחים את הדגים בתערובת התבלינים
  5. מניחים נייר אפיה בסיר האידוי (אפשר להכין בסיר במבוק או בסיר קוסקוס) ומפזרים את הירקות מעל נייר האפייה
  6. מניחים את הדגים מעל הירקות
  7. בסיר התחתון ממלאים מים וכף מלח ומעליו מניחים את הסיר עם הדגים והירקות
  8. סוגרים את הסיר ומבשלים במשך כ- 35 דקות

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום