מתכון לגוז'גוז'ה – מאפה במלית בשר

גוז'גז'ה - מאפה במלית בשר המגיע מהמטבח הבוכרי ומשלים כל סעודה לחגיגית ויוקרתית יותר, אם מתחשק לכם לפנק את האורחים בסעודת השבת, המנה הזו מתאימה במיוחד

חני לוין | מתכונים 16.1.2024 | 18:52

גוז'גז'ה | צילום: ניצה בן ישי

מתכון לגוז'גוז'ה – מאפה במלית בשר / ניצה בן ישי

המצרכים לגוז'גוז'ה – מאפה במלית בשר:

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 5 כפות מיונז
  • 1 כף מלח
  • 1 כף חומץ
  • 2 כוסות מים פושרים

למילוי:

  • 3 בצלים קצוצים דק דק (עדיף לשים עם כפית מלח בקערה...זה יוצר סוג של כבישה)
  • 1 ק"ג אנטריקוט או צלי כתף מס' 5 - הבשר צריך להיות חתוך דק דק.
  • 100 ג' שומן כבש
  • 3 בצלים קצוצים דק
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית כמון
  • מלח
  • פלפל שחור

ההכנה לגוז'גוז'ה – מאפה במלית בשר:

  1. בקערה, מכניסים את כל מצרכי הבצק ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק רך ונעים
  2. מכסים את הבצק ומניחים בצד
  3. בינתיים מערבבים בקערה את כל מצרכי המלית
  4. מרדדים את הבצק לעלה דק
  5. מסמנים עם סכין ריבועים, בערך 8 ס"מ על 8 ס"מ
  6. מניחים מילוי בנדיבות וסוגרים
  7. מהדקים היטב מכל הכיוונים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה
  8. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום (אפשר גם קצח)
  9. מכניסים לתנור שחומם מראש על 190° ואופים במשך כ 40 דקות , המאפה מקבל צבע זהוב.
  10. מוציאים מהתנור ומגישים כתוספת כארוחת צהריים או לסעודת השבת

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום