קינואה בשלושה צבעים: פסיפס המעלות הבריאותיות של קינואה | בתאל בראון

למה אנשים בריאים אוכלים קינואה? הקינואה היתה בעבר מוצר צריכה לצמחוניים, אבל עם הכרת טעמה המיוחד היא נכנסה לעוד ועוד בתים והיום יש מתכונים ססגוניים וטעימים שמתעדפים אותה כמוצר בסיסי – בואי ללמוד על היתרונות הבריאותיים של הקינואה – קינואה אדומה, שחורה ולבנה

בתאל בראון | קול כבודה 20.5.2024 | 16:40

קינואה | צילום: שאטרסטוק

אולי לא שמתם לב, אבל לקטניה המדהימה הזו – קינואה יש מגוון של טעמים וצבעים שיכולים להשלים בכל ארוחה כמנת חלבון מורכבת.

בקינואה ישנם 3 צבעים עקריים:
קינואה לבנה – טעם עדין מעולה לתבשילים
קינואה אדומה – טעם חזק מתאים לסלטים קרים
קינואה שחורה – טעם מתקתק. גם היא מתאימה לסלטים
קינואה היא "מזון על".

היא מכילה המון מנרלים חלבונים וסיבים תזונתיים .
גם בקינואה אין גלוטן ,
יש בה כ 30% מגנזיום ב200 גר קינואה.
המגנזיום עוזר למניעת סכרת ולטיפול במיגרנות.
28% זרחן שחיוני לבניית עצם וייצור אנרגיה.
19% חומצה פולית.

ויטמין B9 מומלץ לצרוך בזמן הריון ולאחריו ברזל ,אבץ ,אשלגן ועוד..
מסייעת לירידה במשקל כיוון שהיא עשירה בסיבים תזונתיים ובחלבון שידוע כמסייע לחילוף חומרים ולהפחתת תאבון.

קול כבודה

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום