לא רק לתינוקות: דייסת קונפלור מפנקת לארוחת הערב | חגית אור
כשהתארגנו לארוחת הערב והחביתות כבר היו על המחבת, ניגש אליי החמוד שלי בן החמש וביקש בתחנונים: "אמא תכיני לי דייסה, לא של תינוקות, הטעימה הזאת..." בהתחלה סירבתי הרי החביתות כבר מוכנות! אבל אז...
חגית אור | קול כבודה 3.6.2024 | 16:38
אבל אז, הרגשתי שבקשה כזו מתוקה מילד כזה מתוק – פשוט ממיסה אותי! באותו רגע החלטתי להכין לו במיוחד סיר קטן….
כמובן שכולם הצטרפו לחגיגה… את החביתות אם שאלתם, השארנו לסנדויצ'ים של הבוקר (-;
המצרכים:
2 כוסות מים
2 כוסות חלב
כוס וחצי קונפלור
חצי כוס סוכר
לתוספת: קוקוס וקינמון או רוטב מייפל
ההכנה:
מרתיחים בסיר את המים והחלב, עם תחילת הרתיחה מוסיפים את הסוכר ומיד לאחר מכן את הקונפלור. מרתיחים ובוחשים תוך כדיי, למשך כשבע-עשר דקות.
אם הדייסה הופכת לצמיגית מדיי, מוסיפים עוד חצי כוס חלב/מים.
מורידים מהאש ומוזגים לקעריות או כוסות אישיות
מפזרים מעל קוקוס וקינמון או רוטב מתוק אחר. (טעים מאד גם ללא תוספת)