מתכון לקיצ'רי - אורז עם חמאה ועדשים כתומות

על אורז חלבי כבר שמעתם? הכירו את מנת קיצ'רי המגיעה מהמטבח העיראקי, אורז המתבשל בחמאה עם עדשים כתומות, רסק ושום בתוספת של תבליני הבית תקבלו מנה חלבית מיוחדת וטעימה

חני לוין | מתכונים 16.6.2024 | 21:20

קיצ'רי - אורז עם חמאה ועדשים כתומות | צילום: נועם זיגדון

מתכון לקיצ'רי - אורז עם חמאה ועדשים כתומות / נועם זיגדון

המצרכים לקיצ'רי - אורז עם חמאה ועדשים כתומות:

  • 100 גרם חמאה
  • 2 כפות רסק
  • 6 - 8 שיני שום כתוש
  • 3/4 כף מלח
  • 1 כוס עדשים כתומים
  • 2 כוסות אורז
  • 1 כף כמון
  • 4.5 כוסות מים

אופן ההכנה לקיצ'רי - אורז עם חמאה ועדשים כתומות:

  1. ממיסים את החמאה ומוסיפים את הרסק והשום ומבשלים במשך כ- 5 דקות
  2. מוסיפים את הכמון, המלח והמים, מערבבים הייטב ומביאים לרתיחה
  3. בוררים את האורז והעדשים ושוטפים אותם הייטב
  4. מכניסים את האורז והעדשים לסיר ומבשלים על אש גבוהה עד שהמים מגיעים לגובה האורז
  5. מעבירים ללהבה נמוכה ומכסים את הסיר
  6. מבשלים על להבה בנונית אש נמוכה במשך כ-20 דקות.
  7. מומלץ לאכול עם שמנת, לבן או גבינה

בהצלחה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום