פלפלים ממולאים עם קינואה ברוטב עגבניות | בתאל בראון

אוהבים פלפלים ממולאים? גם אנחנו! הבאנו לכם מתכון-על לפלפלים ממולאים בקינואה! כך הסיר שלכם גם בריא יותר וגם בטעם מושלם!!!

בתאל בראון | קול כבודה 20.6.2024 | 08:09

פלפל ממולא | צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

למילוי:
6 פלפלים יפים ויציבים
1 כוס קינואה
2 כוסות מים
חופן צנוברים
צרור נענע קצוצה
צרור פטרוזילה קצוצה
מלח, פלפל, בהרט ואפשר טיפת צ'ילי גרוס.

לרוטב:

בצל גדול קצוץ
8 שיני שום קצוצות
2 ס"מ ג'ינג'ר מקולף וקצוץ
1/3 פלפל ירוק חריף קצוץ
10 עגבניות טריות קצוצות דק או טחונות בבלנדר / שתי קופסאות של עגבניות קצוצות פומודורו
צרור כוסברה קצוצה
מלח, פלפל, בהרט, פפריקה אדומה מתוקה.

אופן ההכנה

שמים בסיר אחד את כל מרכיבי המילוי (למעט הפלפלים כמובן), מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לבישול במשך 20 דקות נוספות ומידי פעם בוחשים.

מכינים את הפלפלים שטופים וחתוכים למילוי.
מטגנים את הבצל, לאחר השחמה מוסיפים את השום, מטגנים עוד קצת ומוסיפים את העגבניות (אפשר להוסיף בשלב הזה 3 כוסות מים) ואז את הכוסברה, ג'ינג'ר, פלפל חריף והתבלינים.
מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה ולאחר רתיחה מבשלים 10 דקות נוספות על אש קטנה (ממשיכים לבחוש מידי פעם)

בינתיים ממלאים את הפלפלים ויוצקים לכל פלפל כף מהרוטב.
מסדרים את הפלפלים בסיר. לשים לב שהרוטב צריך להגיע בערך לגובה שני שליש מהפלפל, אם לא, אפשר להוסיף מים רותחים. מבשלים על אש קטנה במשך 30 דקות.

בתיאבון!

✔️ טיפ: למי שאוהב ארומה של גריל, לאחר סיום הבישול, אפשר להכניס את הסיר לתנור על גריל למשך כמה דקות עד שהפלפלים נהיים צרובים.

קול כבודה

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום